MONICA MACOVEI il ATACA DUR pe KLAUS IOHANNIS: Suntem INEXISTENTI

MONICA MACOVEI il pune la zid pe presedintele KLAUS IOHANNIS pentru modul in care face POLITICA EXTERNA. Un domeniu in care, acuza europarlamentarul, seful statului este slab. ROMANIA este ca si inexistenta pe plan extern, considera MONICA MACOVEI, aceasta atragand atentia ca IOHANNIS ar fi trebuit sa invete pana in acest moment ca cel mai bine pentru tara noastra este sa se pozitioneze pe directia Statelor Unite, si nu a Germaniei, informeaza postul B1 Tv.

La mai bine de un an de mandat, presedintele KLAUS IOHANNIS continua sa culeaga critici. De data aceasta, nemultumirile vin din partea MONICAI MACOVEI, unul dintre contracandidatii sai de la prezidentiale. Europarlamentarul arata cu degetul inspre politica externa pe care seful statului o practica, desi in acest domeniu este cel mai important rol al presedintelui, explica MONICA MACOVEI, citata de postul B1 Tv.

„In politica externa mie mi se pare ca suntem inexistenti. Vorbesc de lucruri importante, adica sa contezi. In ceea ce priveste politica externa, presedintele Iohannis e slab. In primul rand, trebuie sa stii. N-avea de unde sa stie, venea de la Sibiu, primar, nu are de unde sa stie politica externa, ca ea nu se invata peste noapte. Trebuia sa fi stat deja cu cineva, deja are un an sau de cand s-a pregatit sa fie presedinte”, a sustinut aceasta.

In opinia MONICAI MACOVEI, presedintele KLAUS IOHANNIS a mutat gresit axa de politica externa a Romaniei spre Germania.

„Eu nu spun ca e rau, e o tara puternica, iubim Germania, este o tara europeana, dar cel mai important pentru noi este sa fim cu americanii. Asta e garantia de securitate cea mai mare. Pozitia Romaniei din punctul meu de vedere este pe directia Statele Unite, in primul rand”, a mai afirmat MONICA MACOVEI.

Sursa foto: realitatea