MONICA MACOVEI il CRITICA DUR pe IOHANNIS cu privire la numirea lui HORODNICEANU la sefia DIICOT

Monica Macovei

Decizia presedintelui KLAUS IOHANNIS de a-l numi pe DANIEL HORODNICEANU in functia de procuror sef al DIICOT a fost violent criticata de catre fostul ministru al Justitiei, europarlamentarul MONICA MACOVEI. Numirea unui nou procuror-sef al DIICOT va fi “un test important”, a spus Comisia Europeana in raportul MCV din ianuarie 2015.

MONICA MACOVEI este de parere ca presedintele KLAUS IOHANNIS a picat un testul numirii la procurorului, atat din lipsa de transparenta, cat si din lipsa unor rezultate notabile ale procurorului DANIEL HORODNICEANU.

Aceasta sustine ca interviul de la CSM a fost unul mediocru si nu a fost suficient pentru a clarifica aspecte din acrivitatea procurorului.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI: KLAUS IOHANNIS ajuta BARONII LOCALI “PAS cu PAS”

“Interviul de la CSM nu a clarificat aspecte din activitatea procurorului DANIEL HORODNICEANU la sefia DIICOT Iasi, cum ar fi, de pilda, existenta unui sistem paralel de “urmarire”, pus la cale de primarul PSD NICHITA, asa cum au descoperit procurorii DNA. Sau de ce nu a fost anihilat in atatia ani clanul interlop al Cordunenilor”, scrie MONICA MACOVEI pe blogul sau.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS o acuza pe MONICA MACOVEI de TRASEISM POLITIC 

De asemenea, europarlamentarul afirma ca Ministrul Justtiei ar fi trebuit sa-si motiveze alegerea, presedintele nefiind deranjat de aceasta lipsa de transparenta, care ar fi trebui sa ridice semne de intrebare.

“A fost indeplinita procedura de selectie transparenta? Ministrul Justitiei nu a oferit niciun motiv pentru care a fost ales DANIEL HORODNICEANU si nu alt procuror care s-a inscris la selectie. Presedintele IOHANNIS nu pare deranjat de aceasta lipsa de transparenta, desi istoricul numirii pe functie la sefia DIICOT ar fi trebuit sa ii ridice semne de intrebare”, mai scrie aceasta.

Sursa foto www.adrevarul.ro