MONICA MACOVEI: In Cabinetul CIOLOS trebuie numiti oameni CURATI, INTEGRI si SPECIALISTI

Europarlamentarul MONICA MACOVEI considera ca desemnarea lui DACIAN CIOLOS ca premier nu este suficienta, in opinia sa fiind nevoie ca in viitorul Guvern sa fie numiti doar oameni curati, integri si specialisti.

“Desemnarea lui DACIAN CIOLOS ca premier nu este suficienta pentru a sustine ca vocea “strazii” a fost ascultata. (…) In Cabinetul Ciolos sa fie numiti numai oameni curati, integri si specialisti. Acceptarea unor liste cu nume de la partide nu ar face decat sa arunce la cos vointa oamenilor si nicidecum aceasta clasa politica incremenita in rele si coruptie”, afirma MONICA MACOVEI intr-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

CITESTE SI: ADRIAN NASTASE: DACIAN CIOLOS ARE TREI FORMULE DE GUVERN. CARE SUNT ACESTEA

MONICA MACOVEI spune ca este nevoie, totodata, de promovarea prioritara in plan legislativ a unor proiecte care sa stabileasca: “maximum 300 de parlamentari; alegerea primarilor in doua tururi; eliminarea pragului electoral; vot electronic si prin corespondenta si pentru romanii din tara si din diaspora, la toate tipurile de alegeri; reprezentarea corecta a diasporei in Parlament, pentru ca legea in vigoare prevede ca cei peste trei milioane de romani din diaspora sa fie reprezentati doar de sase parlamentari; respingerea rapida a celor 27 de proiecte de lege din Parlament, care modifica Codurile penal si de procedura penala, ca sa scape politicienii anchetati”.

MONICA MACOVEI afirma ca alte prioritati ar trebui sa fie “confiscarea averilor nejustificate” si “modificarea regulamentelor camerelor parlamentare pentru solicitarile de ridicare a imunitatii”. Pe acest ultim subiect ea propune “sa fie vot deschis, nu secret, vot in 48 de ore de la primirea solicitarii, aprobarea cererilor procurorilor pentru a nu bloca justitia”.

CITESTE SI: LISTA MINISTRILOR PE CARE II ARE IN VIZOR DACIAN CIOLOS PENTRU NOUL EXECUTIV

De asemenea, ea sustine si propunerea privind “interzicerea ramanerii in Parlament a condamnatilor definitivi”. “Abia dupa adoptarea tuturor acestor solicitari putem spune ca a fost ascultata vocea “strazii” si am incredere ca premierul desemnat este atent la ce vor oamenii”, afirma MACOVEI. Cat despre eventuale alegeri anticipate, MONICA MACOVEI sustine ca presedintele Iohannis a renuntat “la o solutie care ar fi dus, mai repede si mai direct, la o schimbare a clasei politice”.

“Varianta unui premier tehnocrat, care sa conduca Guvernul pana la alegerile de anul viitor, le va da timp partidelor vechi sa se regrupeze, sa isi linga ranile si sa isi refaca fortele si tupeul”, este de parere MONICA MACOVEI.

Sursa foto: gandul