MONICA MACOVEI, in RAZBOI cu ANAF

Europarlamentarul MONICA MACOVEI solicita ANAF “sa spuna public” cati MARI DATORNICI a executat in ultimele trei luni, ce sume a RECUPERAT si de la cine, in replica la un comunicat al institutiei in care este acuzata ca dezinformeaza opinia publica.

“Constat ca ANAF, intre perchezitiile de la cofetarii, chioscuri si tarabe, imi raspunde public la afirmatiile mele ca trebuie sa execute marii datornici la stat, si nu sa distruga micile afaceri si micii comercianti. Scopul ANAF este sa colecteze taxele, pe baza unei liste de prioritati, in fruntea careia stau marii datornici la stat si marii evazionisti, pentru ca acolo sunt sute de milioane de euro. Solicit ANAF sa spuna public cati mari datornici a executat ANAF in ultimele trei luni, ce sume a recuperat si de la cine”, afirma Monica Macovei intr-o declaratie de presa remisa luni presei.

Europarlamentarul adauga ca “Ponta si ANAF nu clarifica de ce inchid chioscuri, cofetarii sau firme mici pentru zeci de lei gasiti in casa, in timp ce marii datornici la stat si marii evazionisti stau linistiti”.

Citeste si: VICTOR PONTA a dat termen pentru MODIFICAREA LEGISLATIEI fiscale: Nu vreau sa existe ABUZURI

“Ponta vrea sa distruga clasa de mijloc din Romania, probabil pentru ca nu l-a votat, ANAF ar trebui sa aiba alte prioritati, si in niciun caz politice. Marii evazionisti se infratesc, de regula, cu oamenii puterii pentru a scapa de controalele ANAF. ANAF trebuie sa iasa de sub tutela politica si sa isi dea rapid seama ca, daca vrea sa combata eficient evaziunea fiscala, trebuie sa se bata in primul rand cu marii evazionisti si datornici la stat. Comunicatul ANAF imi aduce aminte de dl Amarie. Ioan Amarie era seful PNA pe vremea cand institutia combatea ‘marea coruptie’ facand dosare penale controlorilor de tren, dar scriind comunicate de presa pompoase. Pana cand nu demonstreaza ca poate sa combata cu adevarat evaziunea si sa-i execute pe marii datornici, orice comentariu din partea ANAF este lipsit de credibilitate”, mai sustine MONICA MACOVEI, potrivit Agerpres.

Intr-un comunicat al ANAF remis luni presei se sustine ca “este a doua oara cand, in deplina cunostinta de cauza, europarlamentarul Monica Macovei lanseaza acuzatii false la adresa ANAF”.

Citeste si: ANAF ii raspunde lui IOHANNIS: O tara nu poate FUNCTIONA cu EVAZIUNE. Nu am luat bani doar de la covrigarii

“Desi, in mod repetat, ANAF a prezentat opiniei publice rezultatele directiei Antifrauda din primul an de functionare si din primele doua luni din 2015, Monica Macovei, membru al Parlamentului European, continua sa dezinformeze opinia publica cu privire la activitatea uneia dintre cele mai importante institutii ale statului. Europarlamentarul Monica Macovei stie ca 90% din dosarele instrumentate de Directia Antifrauda sunt dosare de peste 1 milion de euro si ca, in primul an de activitate, a inaintat organelor de ancheta peste 700 de sesizari penale, cu o valoare estimata a prejudiciilor de peste 800 milioane de euro. Catarata pe valul populismului, manipuleaza insa fara nicio retinere opinia publica, afirmand ca Fiscul se ocupa de buticuri”, declara seful ANAF, GELU DIACONU, in comunicat.

GELU DIACONU adauga ca “programul de verificare a marilor averi a inceput sa dea primele rezultate, insa o astfel de activitate nu se desfasoara in fata camerelor de luat vederi”.

“Marii datornici si marii evazionisti nu numai ca nu sunt ocoliti de ANAF, dar unii dintre ei se afla deja in puscarie. Iar europarlamentarul Monica Macovei stie acest lucru. (…) Sa ai pretentia si sa induci publicului ideea ca Fiscul poate repara in doi ani tot ce s-a facut gresit in 25 de ani este o dovada a neseriozitatii si a incapacitatii de intelegere a complexitatii acestei institutii. Dezaprob ferm aceasta campanie impotriva ANAF, purtata de nume sonore din politica romaneasca si doresc sa asigur opinia publica ca ANAF se afla in mijlocul unui proces ireversibil de reforma institutionala veritabila”, mai arata GELU DIACONU.