MONICA MACOVEI: KLAUS IOHANNIS ajuta BARONII LOCALI “PAS cu PAS”

Europarlamentarul independent MONICA MACOVEI a lansat un atac dur la adresa presedintelui KLAUS IOHANNIS pe care il acuza  ca ajuta “pas cu pas” consolidarea retelelor BARONILOR LOCALI.

“Promulgarea Legii pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale, care permite alegerea primarilor intr-un singur tur de scrutin, inseamna o aprobare directa pentru mentinerea sistemului baronilor locali si a retelelor de furt din bani publici, pe care acestia le-au creat de-a lungul anilor”, afirma MONICA MACOVEI.

CITESTE SI: KLAUS IOHANNIS o acuza pe MONICA MACOVEI de TRASEISM POLITIC 

Europarlamentarul MONICA MACOVEI aminteste ca presedintele KLAUS IOHANNIS avea la indemana posibilitatea intoarcerii legii in Parlament, cu solicitarea reexaminarii acesteia.

“Presedintele Iohannis avea suficiente argumente pentru sustinerea organizarii alegerilor pentru primari si presedinti de consilii judetene in doua tururi de scrutin: (1) spargerea monopolului baronilor locali, (2) reprezentativitatea celor alesi prin vot in doua tururi de scrutin, pentru ca, intr-un singur tur de scrutin, un primarul poate fi ales, de fapt, cu 15-20% din voturi, (3) competitie reala de proiecte pentru primarie si in beneficiul oamenilor. Presedintele Iohannis a ignorat interesul public si a satisfacut interesul politicienilor care vor mentinerea retelelor baronilor locali. PSD nu are opozitie in Parlament, iar, de la Cotroceni, presedintele gireaza armonia dintre PSD si PNL”, mai sustine MONICA MACOVEI.

CITESTE SI: LUCIA VARGA: PNL ar putea VOTA proiectul de COD SILVIC daca se ELIMINA din text ARTICOLUL 20

Presedintele KLAUS IOHANNIS a promulgat, sambata, legea pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

Sursa foto: jurnalul.ro