MONICA MACOVEI: Nu-i putem lasa pe politicienii romani sau straini sa se AMESTECE in justitie

Monica Macovei

Candidatul independent la prezidentiale MONICA MACOVEI a criticat vinery seara la postul Digi24 declaratiile premierului VICTOR PONTA legate de situatia de la Lukoil si a aratat ca politicienii romani sau straini nu trebuie sa se amestece in justitie.

Citeste si: Ambasada SUA: INDEPENDENTA JUSTITIEI este VITALA intr-o democratie

“Dupa ce s-a pus sechestru pe o parte din bunurile Lukoil pentru o evaziune de 230 milioane de euro, VICTOR PONTA imediat a intervenit public spunand ca Lukoil nu pleaca cu tevile, deci criticand procurorii pentru ca au pus sechestru. Apoi procurorii de la Ploiesti au ridicat partial sechestrul. Aici e o problema, problema este ca Ponta imediat a intervenit imediat sa-I spuna procurorului ce sa faca, sa-l certe de ce a pus sechestrul, si apoi ca procurorul a ridicat partial sechestrul. Ceea ce a facut VICTOR PONTA a fost santaj, un santaj cu locurile de unca, ne santajeaza cu locurile de munca. I-a santajat pe procurori si a pus presiune pe ei cand a vorbit de cele 3.500 de locuri de munca. Dar, cu 230 de milioane de euro evaziune fiscala facuta de Lukoil cate locuri de munca creem? Procurorul trebuia sa fie tare sis a-si mentina pozitia in legatura cu sechestrul”, a spus Macovei.

Citeste si: Ponta, la Moldova 1 TV, despre declaratiile sale in cazul Lukoil, considerate o ingerinta in justitie: Asta e o prostie din Romania!

“Nu-i putem lasa pe politicienii romani sau straini sa se amestece in justitie, sa ne spuna ambasadorul Federatiei Ruse ca ancheta sa continue, dar sa tina seama de relatiile romano-ruse”, a mai spus MONICA MACOVEI.