MONICA MACOVEI: OPRIREA MCV nu este in INTERESUL Romaniei si Bulgariei

Europarlamentarul MONICA MACOVEI a cerut marti Comisiei Europene si politicienilor romani si bulgari sa nu incerce sa OPREASCA Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV), pentru ca  acest lucru nu este in folosul Romaniei si Bulgariei, potrivit b1.ro.

“Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost extrem de eficient si cred ca, daca acest mecanism nu exista, astazi in Romania nu am mai avea DNA, care este o institutie de foarte mare succes, in sensul ca isi face treaba, ancheteaza politicieni din toate partidele, indiferent daca sunt la putere sau in opozitie, ancheteaza magistrati, procurori, oameni din administratia publica locala, centrala, pana si presedinti de cluburi de fotbal, crima organizata, spalare de bani, fraude, evaziune, deci foarte multe infractiuni care produc mari prejudicii in banii nostri”, a spus MONICA MACOVEI in debutul audierii privind eficienta MCV, organizata de Comisia pentru Control Bugetar a Parlamentului European.

Citeste si: AUDIERI IN PE privind MCV pentru justitie: Cazanciuc – Ne aflam in etapa de CONSOLIDARE

Totodata, MONICA MACOVEI a precizat ca MCV ar fi trebuit aplicat tuturor tarilor candidate.

”Este foarte firesc sa nu asteptam ca in cativa ani de zile aceste state foste comuniste sa faca perfect reforma justitiei, lupta anticoruptie, lupta impotriva fraudei si, mai ales, lupta impotriva inaltei coruptii, coruptiei politice. Nu puteam face, nici Romania, nici Bulgaria, si, in opinia mea, nici tarile care au intrat in 2004 aceste reforme in mod ireversibil. In alte state ele au durat sute de ani”, a afirmat MONICA MACOVEI.

Citeste si: LAURA CODRUTA KOVESI, la PE: CORUPTIA a reprezentat pentru Romania o PROBLEMA SISTEMICA

Sursa foto: europeanul.org