MONICA MACOVEI: PONTA si PSD ne duc spre rusi

MONICA MACOVEI,  europarlamentar PDL,  a taxat dur reactia moale a Guvernului Victor Ponta in cazul TRAGEDIEI AVIATICE din Ucraina, incident de pe urma caruia 298 persoane au murit.

 ”Ponta si PSD ne duc spre rusi, in timp ce alte state NATO si SUA spun ca 298 de oameni au fost omorati cu sprijin rusesc.

In Ucraina a avut loc a crima. 298 oameni au fost ucisi cand avionul in care erau a fost lovit de o racheta trasa de pe teritoriul Ucrainei controlat de separatistii pro-rusi. Presedintele SUA a spus astazi ca nu ar fi fost posibil ca separatistii pro-rusi sa doboare un avion fara a avea armament venit din Rusia si fara ajutorul Rusiei. Tot Presedintele SUA a spus „vrem adevar si justitie”. Uciderea celor 298 de oameni este o crima impotriva umanitatii si un act de terorism. Romanii, insa, nu au auzit asta de la Ponta si PSD. In vocabularul si mintea lui Ponta nu exista cuvintele „adevar si justitie” si nici intentia condamnarii publice a implicarii Rusiei in omorarea a 298 de oameni.

Citeste si: AVION DOBORAT UCRAINA: Cine este TANARUL ROMAN care a murit in tragedia aviatica

Ponta si PSD au avut reactii slabe si penibile, la polul opus reactiilor SUA si altor state NATO, ceea ce arata inca odata ca intentia lor este sa ne duca spre rusi. Ministrul Apararii Dusa si PSD s-au balbait, au spus prostii si au mimat o “neutralitate” favorabila Rusiei. Asa au reactionat si in februarie 2014, cand ucrainenii mureau pentru libertate la Kiev.

Moartea celor 298 de oameni nevinovati este consecinta directa a modului in care reactioneaza Rusia atunci cand libertatea si democratia se apropie de granitele ei: brutal, prin violenta si crima. Implicarea Rusiei in destabilizarea Ucrainei a dus acum si la uciderea a 298 oameni printr-o lovitura de racheta. Dictatura nu este o optiune pentru Romania, insa se pare ca pentru Guvernul Ponta aceasta este optiunea. Aceasta nu este optiunea mea si a oamenilor care iubesc libertatea.”, a scris Macovei pe Facebook.