Monica Macovei: Ponta trebuie sa-si dea demisia din Guvern pentru acuzatii iresponsabile

Europarlamentarul PDL Monica Macovei s-a aratat extrem de deranjata de declaratiile premierului Victor Ponta, care a folosit termenii “nazist” si “fascist” la adresa sa si ii cere demisia din fruntea Guvernului pentru limbajul de comunist care aduce grave prejudicii Romaniei.

„Afirmatiile de ieri (luni – n.r.) ale presedintelui PSD si premierului Victor Ponta, in care ma acuza ca as avea o gandire „fascista” si „nazista”, sunt o minciuna, dar, mai grav, sunt o insulta la adresa celor care au avut de suferit de pe urma regimurilor de teroare nazista si fascista din lume. Faptul ca Ponta, autorul acestor afirmatii iresponsabile, este in fruntea Guvernului Romaniei aduce grave prejudicii Romaniei si romanilor”, afirma Monica Macovei, intr-o postare de marti, de pe blogul personal.

In opinia europarlamentarului Monica Macovei, afirmatiile lui Ponta au devenit identice cu cele ale fostului presedinte Ion Iliescu si ale comunistilor: orice adversar politic este „nazist” si „fascist”.

„Ponta trebuie sa isi dea demisia din fruntea guvernului pentru acuzatiile gratuite si iresponsabile de “nazist” si “fascist”, pentru ca protejeaza coruptii, pentru ca ieri a atacat statul de drept si justitia, devenind un mare pericol pentru Romania”, sustine Monica Macovei.

Macovei considera ca, prin folosirea iresponsabila si rauvoitoare a termenilor de „nazist” si „fascist”, Victor Ponta isi bate joc de semnificatia istorica a Holocaustului si a crimelor nazismului si creeaza din nou in intreaga lume o imagine negativa Romaniei si romanilor.

In acest context, Monica Macovei a facut referire la doua precedente in acest sens din partea partidului pe care Victor Ponta il conduce, respectiv afirmatiile ministrului Dan sova care a negat Holocastul in Romania si la sustinerea pentru pozitia de judecator la Curtea Constitutionala a lui Lucian Bolcas, „tot un negationist al Holocastului”.

Foto: Romania Libera