Monica Macovei: Republica Moldova este cea mai iubita tara din UE

Monica Macovei a efectuat, vineri, o vizita de lucru la Chisinau, in contextul ridicarii vizelor de calatorie pentru moldovenii care au pasaport biometric.

Europarlamentarul PDL a subliniat rolul istoric al ridicarii vizelor pentru cetatenii moldoveni sustinand ca Republica Moldova este cea mai iubita tara din Uniunea Europeana in acest moment, un “copil rasfatat” al Uniunii.

“Daca ieri am spus in Parlamentul European ca este un moment istoric pentru Republica Moldova si pentru Uniunea Europeana pentru ca votam liberalizarea vizelor, era absolut normal ca astazi sa vin la Chisinau si sa spun acelasi lucru: este un moment istoric pentru cetatenii Republicii Moldova”, a declarat Monica Macovei, in cadrul unei conferinte de presa prganizata la Chisinau, impreuna cu Theodor Stolojan,  Marian Jean Marinescu si presedintele PLDM, Vlad Filat.

Citeste si: Parlamentul European a votat eliminarea vizelor pentru cetatenii Republicii Moldova

Macovei a prezentat ceea ce urmeaza, din punct de vedere procedural.

“Un vot in Consiliu, format din statele membre, care o sa fie in martie sau in aprilie. Ne preocupam in continuare in mod cert in fiecare zi de acest lucru, ca sa se intample cat mai repede. Probabil la mijlocul lunii mai sau pana la sfarsitul lunii mai va fi o realitate, adica se va calatori fara vize.

Procedura este deci: inca un vot in Consiliu si apoi publicarea in Gazeta Uniunii Europene si in 20 de zile de la publicare intra in vigoare. Iar, apropo de statele membre, ele deja si-au dat un acord in principiu toate, in decembrie. Deci, acesta-i parcursul. Toti vom fi foarte vigilenti sa nu apara nimic pe acest parcurs si sa nu-l intoarca nimic din drum”, a subliniat Macovei.