MONICA MACOVEI: ROMANIA poate ajunge un PARADIS INFRACTIONAL

Monica Macovei

Eurodeputata MONICA MACOVEI, presedinta interimara a Partidului M10, avertizeaza ca “viitorul e plin de infractionalitate nepedepsita in Romania” si ca modificarile incepute de parlamentari pentru Codurile Penal si de Procedura Penala sunt extrem de riscante, scrie Romania Libera.

“Legea de procedura penala se aplica in momentul prezent, nu in trecut, dar eu am vazut decizii in care s-a interpretat altfel si s-a aplicat si pe trecut. Ganditi-va insa si la viitor: viitorul e plin de infractionalitate nepedepsita in Romania. si mai e ceva, Romania nu e singura in ce priveste justitia, asa cum avem crima organizata si transfrontaliera, noi trebuie sa raspundem printr-un grup organizat de procurori si judecatori care sa lucreze transfrontalier. Daca legislatia Romaniei va fi mult mai permisiva in materie penala decat in celelalte state din UE, atunci Romania va deveni paradisul infractorilor, pentru ca ei se vor refugia aici, pentru ca se aplica legile tarii in care esti, la fel ca in cazul companiilor care nu vor sa plateasca taxe si se duc in paradisuri fiscale”, a spus MONICA MACOVEI.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI solicita DEMISIA lui CALIN POPESCU TARICEANU

Eurodeputatul MONICA MACOVEI sustine ca parlamentarii au devenit mai sofisticati, invatand din greselile trecute.

“Observati ca parlamentarii au devenit mai sofisticati, invatand din greselile trecute, de exemplu, in Martea Neagra de anul trecut, totul s-a petrecut intr-o singura zi si toata lumea a vazut intentia Parlamentului si a reactionat pe masura. Acum fac mai multe legi, fiecare schimba cate un articol-doua, dupa metoda picaturilor. Cei din afara nu mai vad pericolul, fiindca pierd sirul modificarilor. Sunt sase proiecte de legi prin care se incearca modificarea Codurilor si ele vor trece in momente diferite. S-ar putea ca una sa scape”, mai spune MACOVEI.

CITESTE SI: MONICA MACOVEI il CRITICA DUR pe IOHANNIS cu privire la numirea lui HORODNICEANU la sefia DIICOT

Sursa foto www.agerpres.ro