MONICA MACOVEI solicita, de urgenta, prelungirea programului de votare la sectiile din DIASPORA

Europarlamentarul Monica Macovei a cerut din nou duminica prelungirea programului de votare la sectiile din strainatate, potrivit unui comunicat de presa, informeaza Agerpres. 

“In urma sesizarilor pe care le-am primit din partea alegatorilor cetateni romani din diferite orase din strainatate care stau la cozi imense la sectiile de votare pentru a-si exercita un drept fundamental, va solicit sa prelungiti orarul tuturor sectiilor de vot din strainatate pentru situatia in care la ora 21,00 mai sunt oameni care nu au votat. Tinand cont ca, din informatiile primite, sunt cetateni romani care stau deja la coada de peste 7-8 ore si nu au putut inca sa voteze este de asteptat ca la ora 21,00 in fata locurilor unde sunt amenajate sectii de votare sa ramana mii de oameni la coada”, se arata in comunicatul transmis duminica de Macovei Biroului Electoral pentru sectiile de votare din strainatate.

CITESTE SI: ACL a cerut prelungirea programului de vot la sectiile din DIASPORA 

Potrivit sursei citate, cetatenii romani aflati la coada la sectiile de votare din strainatate nu au nicio vina pentru ca procesul electoral a fost prost organizat, iar acest lucru nu trebuie sa le anuleze un drept fundamental.

Monica Macovei a facut un demers similar vineri, solicitand inclusiv Guvernului sa adopte o ordonanta de urgenta in acest sens pentru a elimina posibilitatea ca birourile electorale sa refuze prelungirea programului de votare.

Citeste si: BREAKING NEWS. Primele date EXIT-POLL. Rasturnare de situatie conform primelor date 

Sursa foto: realitatea.net