MONICA MACOVEI solicita excluderea lui VICTOR PONTA din BAROUL BUCURESTI. REACTIA MAGISTRATILOR

Europarlamentarul MONICA MACOVEI a cerut oficial BAROULUI BUCURESTI sa-l excluda pe VICTOR PONTA, ramas fara titlul de doctor in drept. MACOVEI a formulat, marti dimineata, o cerere oficiala in acest sens.

UPDATE: BAROUL BUCURESTI va lua in discutie excluderea lui VICTOR PONTA in prima sedinta a consiliului baroului, care va avea loc la data de 23 august, in urma unei cereri in acest sens depuse de europarlamentarul Monica Macovei, in calitate de avocat, a anuntat marti Ion Dragne, decanul Baroului Bucuresti, citat de Mediafax. 

STIRE INITIALA

MONICA MACOVEI arata ca fostul premier VICTOR PONTA nu mai poate fi avocat pentru ca a dobandit acest statut pe baza diplomei de doctor in drept si nu prin examen. “Cer, din nou, BAROULUI BUCURESTI sa il excluda de urgenta pe VICTOR PONTA. Ponta nu mai poate fi avocat, pentru ca a intrat in avocatura doar pentru ca avea diploma de doctor in drept, fara sa dea examen. Titlul de doctor i-a fost retras, asa incat nu mai poate ramane nicio clipa in BAROUL BUCURESTI”, a scris, marti, MONICA MACOVEI pe pagina personala de Facebook.

CITESTE SI: VICTOR PONTA NU MAI ESTE DOCTOR IN DREPT. OFICIAL

MONICA MACOVEI a postat pe reteaua sociala si scrisoarea transmisa BAROULUI BUCURESTI, amintind ca titlul de doctor i-a fost retras lui VICTOR PONTA pe baza deciziei definitive ca lucrarea a fost plagiata, asa ca “Ponta nu mai indeplineste conditiile legale pentru a exercita profesia de avocat”.

In ciuda faptului ca MONICA MACOVEI considera ca si in urma cu un an “situatia era clara”, “acum, pe baza deciziei definitive de retragere a titlului de doctor in drept, prin Ordin al Ministrului Educatiei, si a Legii pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat, va solicit sa il excludeti imediat pe domnul VICTOR VIOREL PONTA din Baroul Bucuresti, pentru a respecta legea”, se arata in incheierea scrisorii trimisa de MONICA MACOVEI membrilor BAROULUI BUCURESTI.  

Sursa foto: adevarul