MONICA MACOVEI: TRAIAN BASESCU ar trebui sa iasa cu o POZITIE PUBLICA in privinta scandalului dintre ELENA UDREA si FLORIAN COLDEA

MONICA MACOVEI, fost ministru al Justitiei, crede ca TRAIAN BASESCU ar trebui sa aiba o POZITIE PUBLICA in contextul scandalului dintre ELENA UDREA si FLORIAN COLDEA.

MONICA MACOVEI crede ca strategia Elenei Udrea de a acuza SRI de implicare in campania electorala are toate datele unei tactici de diversiune.

“E simplu: cand tu esti acuzat de ceva, arunci o bomba sa se vorbeasca despre altii, nu despre tine ca cercetat penal”, a spus MONICA MACOVEI la Gandul LIVE.

Citeste si: MONICA MACOVEI o caracterizeaza pe ELENA UDREA: Marea GRESEALA a lui BASESCU

In privinta fostului sef al statului, TRAIAN BASESCU, MONICA MACOVEI crede ca, in contextul discutiilor despre amenintarile teroriste purtate in Parlamentul European si in Statele Membre, ca si in conditiile scandalurilor interne legate de serviciile de informatii, ar trebui sa iasa cu o pozitie publica.

“Cred ca da. Stie foarte multe lucruri. A lucrat cu serviciile, cu statele europene, s-a ocupat de siguranta nationala, e cel mai competent sa vorbeasca”, a spus euroaparlamentarul.

Citeste si: MONICA MACOVEI: DNA si SRI sunt atacate de politicieni care vor sa SCAPE DE ACUZATIILE care li se aduc

In opinia sa, acuzatiile ELENEI UDREA nu trebuie vazute in cheia existentei unui control asupra Justitiei din partea altor institutii. “Eu nu cred ca Justitia este usor de controlat. Sunt magistrati, destul de multi ca sa fie o problema, care au relatii cu politicienii si care dau solutii in favoarea politicienilor. Dar Justitia nu este, in ansamblu, sub control”, a adaugat fostul ministru.

Sursa foto: adevarul.ro