MONICA MACOVEI VREA SA CANDIDEZE LA ALEGERILE PREZIDENTIALE

monica macovei, situatie tensionata, declaratie de presa, europarlamentar, asociatia M10,

MONICA MACOVEI,  europarlamentar PDL, solicita prin intermediul unui interviu acordat Romaniei Libere sa fie inclusa pe lista candidatilor dreptei pentru ALEGERILE PREZIDENTIALE din aceasta toamna.

„Cer sa fiu inclusa în procesul de selectie a candidatilor dreptei pentru PREZIDENTIALE”, a scris MONICA MACOVEI pe pagina sa personala de pe reteaua de socializare amintita, o cerere reluata si ocazia discutiei avute cu jurnalistii publicatiei amintite.

MONICA MACOVEI a declarat pentru ROMANIA LIBERA ca „procesul de selectie a unui candidat al dreptei trebuie deschis oricarei persoane care are sanse sa invinga PSD la ALEGERILE PREZIDENTIALE” si ca „extinderea acestui proces poate fi numai benefica deciziei dreptei de a castiga alegerile”. Fostul ministru al Justitiei a mai adaugat ca „in acest moment nu este inclusa” in sondajele pe baza carora urmeaza sa fie selectat prezidentiabiliul comun al PDL si PNL.

CITESTE SI: MIHAI RAZVAN UNGUREANU: Nu renunt la CANDIDATURA la PRESEDINTIE 

MONICA MACOVEI crede ca dreapta trebuie sa aiba un CANDIDAT care sa raspunda asteptarilor celor care merg in mod constant la vot, dar si ale celor care sunt dezamagiti si nu voteaza . Eurodeputatul PDL declara ca „electoratul vrea un candidat credibil, cu forta, capabil sa asigure si sa garanteze un stat de drept puternic, functional, cu economie libera si sanatoasa, cu o competitie corecta, un stat in care educatia si sanatatea sunt prioritati, un candidat care sa garanteze integrarea deplina a tarii in spatiul euro-atlantic”.

MONICA MACOVEI a mai declarat pentru Romania libera ca are „capacitatea si determinarea deja demonstrate » pentru „a garanta indeplinirea acestor obiective” si de aceea a luat decizia de a solicita includerea ei in « masurarea si selectarea candidatilor cu sanse la alegerile prezidentiale”.

CITESTE SI: Rezultatele sondajului intern din PNL referitor la alegerea candidatului pentru PREZIDENTIALE – SURSE 

MONICA MACOVEI sustine insa ca acum avem de-a face cu „o noua realitate ”, sugerand ca intreg procesul pentru nominalizarea prezidentiabilului dreptei unite ar trebui resetat. Astfel, o eventuala reevaluare a celor care se pot bate cu Victor Ponta la scrutinul prezidential ar trebui sa-l includa si pe fostul premier Mihai Razvan Ungureanu, liderul Fortei Civice, partid care a hotarat in urma cu cateva zile sa fuziuneze cu PDL.

Sursa foto: realitatea.net