MONICA NICULESCU s-a CALIFICAT in semifinalele turneului WTA de la NOTTINGHAM

Jucatoarea romana de tenis Monica Niculescu s-a calificat, vineri, in semifinalele turneului WTA pe iarba de la Nottingham (Marea Britanie), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, dupa ce a trecut de britanica Johanna Konta in trei seturi, cu 6-2, 2-6, 6-2.

Niculescu, victorioasa in doua ore si 21 de minute, a reusit astfel cea mai buna performanta a ei in acest an, dupa ce pana acum nu reusise sa treaca de turul al doilea la niciunul din turneele la care a participat, cu exceptia competitiei ITF de saptamana trecuta, de la Marsilia (100.000 dolari), pe care a castigat-o.

Monica Niculescu (27 ani, 61 WTA) nu o mai intalnise pana in acest moment pe Konta (24 ani), jucatoare aflata pe locul 147 in lume.

Romanca si-a asigurat un cec de 11.300 dolari si 110 puncte WTA, iar in penultimul act o va intalni pe invingatoarea dintre poloneza Agnieszka Radwanska, principala favorita, si americanca Lauren Davis.

Niculescu va juca vineri si in sferturile probei de dublu, alaturi de Arantxa Parra Santonja (Spania), impotriva perechii britanice Jocelyn Rae/Anna Smith.

Sursa foto www.gsp.ro