MONICA NICULESCU, INVINSA de Timea Bacsinszky in optimi la WIMBLEDON

Tenismena romana MONICA NICULESCU a pierdut in optimile turneului de Grand Slam de la WIMBLEDON in compania jucatoarei din Elvetia TIMEA BACSINSZKI, scor 6-1, 5-7, 6-2.

Niculescu, nr 48 WTA inaintea acestui turneu, a inceput foarte hotarata primul set al partidei cu elvetianca cu tata roman, Timea Bacsinszki. Astfel, dupa doar 34 de minute tenismena romana isi adjudecase primul set cu scorul de 6-1, dupa ce a reusit trei break-uri pe serviciul adversarei sale.

Setul doi a inceput foarte echilibrat, fiecare tenismena adjudecandu-si propriul serviciu, pana la scorul de 3-3. Apoi Bacsinszki a inceput o serie de break-uri si rebreak-uri care s-a oprit, din nefericire pentru sportiva noastra, la scorul de 6-5 pe serviciul nr 15 mondial. Astfel elvetianca castiga setul 2, dupa 59 de minute, cu scorul de 7-5.

In ultimul set Niculescu a inceput cu moralul pamant, fapt ce s-a revazut si pe tabela de marcaj. Bacsinszki a castigat 2 break-uri si conducea cu 3-0. O mica rabufnire de orgoliu a Monicai, care a luat un break adversarei sale, a fost corectata foarte repede de adversara sa, care a facut rebreak si a inchis setul 3 cu 6-2.

Totusi, Niculescu ramane dupa acest Wimbledon cu cea mai buna performanta din cariera la un turneu de Grand Slam, egaland optimile de la US Open din 2011. De asemenea, tenismena romana s-a ales si cu un cec in valoare de 127.000 de lire sterline.

Bacsinszki va evolua in sferturile competitiei cu castigatoarea dintre Caroline Wozniacki si Garbine Muguruza.

Sursa foto www.gasp.ro