Monitorizarea prin MCV ar putea CONTINUA numai in cazul Bulgariei, nu si al Romaniei, potrivit ambasadorului Marii Britanii la Sofia

Bulgaria ar putea ramane singura tara monitorizata prin Mecanismul de Cooperare si Verificare (MCV) al Comisiei Europene, a declarat ambasadorul Marii Britanii la Sofia, Jonathan Allen, intr-un interviu acordat joi postului bTV, scrie Agerpres, care citeaza Novinite.

El a sugerat ca s-ar putea renunta la Mecanismul de Cooperare si Verificare in cazul Romaniei, urmand ca Bulgaria sa ramana singura tara din UE al carei sistem de justitie este monitorizat de Bruxelles, adauga Novinite.

Citeste si: IOHANNIS: Vreau sa devenim atat de buni incat MCV-ul sa nu mai fie necesar

Comentariile ambasadorului britanic confirma temerile ca raportul MCV privind Bulgaria, ce va fi prezentat la sfarsitul lunii ianuarie, va fi unul negativ, noteaza agentia bulgara de presa.

Ambasadorul britanic a declarat ca trimiterea de fosti ministri si sefi de agentii de stat la inchisoare, asa cum a facut Romania, ar arata ca Bulgaria are institutii independente care nu sunt supuse presiunii politice, precizeaza sursa citata.

Citeste si: Livia Stanciu: Se impune mentinerea MCV, inca sunt multe obiective nefinalizate

Jonathan Allen a mai subliniat, citat de dnevnik.bg, ca rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene continua sa arate ca, pentru al optulea an la rand, sistemul de justitie nu respecta pe deplin standardele europene. El a spus ca cel mai bun motiv pentru a introduce schimbari este acela ca poporul bulgar vrea acest lucru, si nu pentru ca o cere Bruxellesul.

Sursa foto: curseguvernare.ro