MONUMENT dedicat eroilor din MARINA ROMANA, dezvelit in parcul Herastrau

Un MONUMENT ridicat in cinstea eroilor marinari, civili si militari, a fost dezvelit, vineri, in fata Debarcaderului Central din parcul Herastrau, in deschiderea festivitatilor traditionale prilejuite de ZIUA MARINEI ROMANE.

MONUMENTUL, reprezentand o ancora, a fost realizat cu sprijinul Fortelor Navale Romane, Ligii Navale Romane, Sindicatului Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti si Primariei Municipiului Bucuresti — Administratia Lacuri, Parcuri si Agrement (ALPAB).

Festivitatea din parcul Herastrau a inceput prin ridicarea, in acordurile imnului national, a pavilionului Romaniei, care, alaturi de steagurile UE si NATO, a intregit marele pavoaz.

Ceremoniile de vineri din parcul Herastrau au mai cuprins o slujba religioasa de comemorare a marinarilor cazuti la datorie, depunerea unor coroane de flori din partea Statului Major al Fortelor Navale si a Asociatiei “Clubul Amiralilor” si lansarea la apa a unei ancore de flori din partea Ligii Navale Romane pentru cinstirea marinarilor “pentru care marea a devenit mormant”.

Citeste si: ZIUA MARINEI: Festivitati de amploare la Constanta, mai multi militari au lesinat din cauza caldurii

De asemenea, a fost citit un Ordin comun, prilejuit de ZIUA MARINEI, semnat de vicepremierul si ministrul Administratiei si Internelor, Gabriel Oprea, ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, si ministrul Transporturilor, Ioan Rus.

Sosirea zeului Neptun a deschis, practic, sarbatorirea ZILEI MARINEI in parcul Herastrau, spectatorii prezenti putand asista, totodata, pe muzica fanfarei militare, la defilarea unor detasamente ale Fortelor Navale Romane si Regimentului 30 Garda “Mihai Viteazul”.

Dupa jocurile marinaresti traditionale, de la ora 12.00 pana la ora 20.00, bucurestenii s-au putut imbarca gratuit pe navele de pasageri pentru a face o plimbare pe lacul Herastrau.

Citeste si: Incident de ZIUA MARINEI, la CONSTANTA. Trei militari au lesinat din cauza caldurii

Totodata, fanfara Muzica Reprezentativa a Ministerului Apararii Nationale a sustinut, de la ora 18.00, un spectacol la foisorul din acelasi parc.

Sursa foto: ziaruldeiasi.ro