Mos Craciun a plecat de la Polul Nord. Vezi traseul!

Mos Craciun a plecat de la Polul Nord, incarcat cu darurile mult-asteptate de cei mici. Pana la pranz, Mos Craciun a trecut deja prin Rusia, Tonga sau Noua Zeelanda.

Din Noua Zeelanda, Mos Craciun impreuna cu renii sai se indreapta catre statia McMurdo, Antarctica. Dupa ce va ajunge in Australia, Mos Craciun va calatori catre Asia, Africa, Europa de Vest si Statele Unite.

Pana acum, Mosul a dat copiilor peste 195 milioane de cadouri.

Traditia a inceput in 1955 cand unul dintre cele mai mari magazine din Statele Unite, Sears, a publicat o reclama in care se afla si un numar de telefon la care ar raspunde Mos Craciun. Problema era ca acel numar de telefon era de fapt al CONAD (Continental Air Defense Command), un departament al apararii americane!

Dupa cateva apeluri primite, colonelul Harry Shoup – recunoscut ulterior drept Santa Colonel – a dat ordin ca cei care raspund la telefon sa spuna si locul unde se afla Mosul in acel moment.

Inainte de a pleca, anul acesta, Mosul a transmis copiilor care ii va fi traseul.

“Daca va intrebati care va fi traseul meu, va anunt ca voi merge spre Ves. Prima data voi ajunge in Pacificul de Sud, apoi in Noua Zeelanda si Australia. Urc spre Japonia, deasupra Asiei, apoi Africa, Europa de Vest, Canada si Statele Unite”, le-a transmis Mosul copiilor.