MOSCOVA. Accident GRAV la metrou: cel putin 12 MORTI si 150 de RANITI. UPDATE

Cel putin 12 persoane AU MURIT si alte 150 au fost RANITE dupa ce un tren al metroului din Moscova a FRANAT BRUSC intre statiile “Molodiojnaia” si “Slavianski bulivar” marti dimineata, la o ora de varf, iar trei vagoane au deraiat, informeaza agentia de presa RIA Novosti, citand o sursa a celulei de criza.

UPDATE 13.00: Cel putin 12 persoane si-au pierdut viata si alte 150 au fost ranite, dintre care 50 sunt in stare grava. Primarul-adjunct al Moscovei, Piotr Biriukov, anuntase anterior un bilant de zece morti. Potrivit acestuia, 149 de persoane au solicitat asistenta medicala, iar 109 dintre acestea au fost spitalizate.

O sursa din cadrul Ministerului pentru Situatii de Urgenta a declarat pentru RIA Novosti ca aproximativ 50 de persoane au fost spitalizate in stare grava. Ulterior, Ministerul pentru Situatii de Urgenta a confirmat cifra de 12 morti, dar bilantul victimelor ar putea sa creasca, potrivit unor surse medicale.

Accidentul s-a produs in jurul orei locale 09:25 (ora Moscovei) intre statiile “Slavianski Bulivar” si “Park Pobedi”, in partea de vest a orasului.

STIRE INITIALA

Conform informatiilor preliminare, la originea incidentului ar fi o scadere a tensiunii electrice.

Intr-unul dintre vagoanele deraiate, care a fost si cel mai puternic afectat, au ramas blocate in jur de 20 de persoane, dupa cum a declarat o sursa din cadrul politiei moscovite.

Citeste si: TOPUL LUCRURILOR INEDITE DESPRE RUSIA

“Trei persoane AU MURIT, iar 30 au fost RANITE, dintre care 10 au fost spitalizate”, a declarat pentru RIA Novosti o sursa din politie, potrivit Agerpres. Cel putin doua dintre persoanele RANITE s-ar afla in stare grava, cu leziuni la coloana vertebrala. Acestea au fost transportate cu elicopterul la spital.

In acelasi timp, autoritatile municipale vorbesc de cel putin 50 de RANITI cu “leziuni nu prea grave”.

Aproximativ 50 de echipe medicale si cateva elicoptere au fost mobilizate la locului incidentului, unde s-a deplasat de urgenta si primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

Ministerul pentru Situatii de Urgenta pentru regiunea Moscova a indicat ca in urma caderii bruste a tensiunii electrice s-a produs o alarma falsa la metrou, ceea ce a si condus la FRANAREA BRUSCA a trenului.

INCENDIU LA METROUL MOSCOVIT! 52 DE OAMENI AU FOST RANITI

Sursa foto: antena3.ro