Moscova: Aleksei Navalnii a fost arestat in timp ce incerca sa ajunga la mitingul sustinatorilor sai

Moscova: Aleksei Navalnii a fost arestat in timp ce incerca sa ajunga la mitingul sustinatorilor sai

Disidentul rus Aleksei Navalnii a fost arestat, marti seara, in timp ce incerca sa ajunga la manifestatia organizata de simpatizantii sai, relateaza postul tv Dojd, citat de AFP. Peste 130 de sustinatori ai liderului opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, au fost retinuti in cursul mitingului organizat la Moscova.

Liderul opozitiei ruse se afla sub control judiciar si nu avea dreptul de a participa la manifestatie. In timp ce incerca sa ajunga in piata in care este programata manifestatia sustinatorilor sai, Navalnii a fost arestat de politie.

Primaria Moscovei a avertizat ca va impiedica desfasurarea oricarei manifestatii neautorizate, cu câteva ore inaintea unui miting in favoarea liderului opozitiei, Aleksei Navalnii, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu suspendare.

Citeste si: CONDAMNAREA LUI ALEKSEI NAVALNII DE JUSTITIA RUSA PARE SA AIBA MOTIVATIE POLITICA, ARATA UE

Peste 130 de sustinatori ai lui Aleksei Navalnii, retinuti la Moscova

Peste 130 de sustinatori ai liderului opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, au fost retinuti in cursul mitingului organizat la Moscova.

Politia a comunicat ca 132 de persoane au fost retinute in cursul mitingului desfasurat in Piata Manege, situata in apropierea sediului Presedintiei Rusiei.

Statele Unite exprima preocupare privind condamnarea lui Aleksei Navalnii

Condamnarea liderului opozitiei ruse, Aleksei Navalnii, reprezinta o “evolutie preocupanta”, afirma purtatorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Jeffrey Rathke, citat de AFP.

“Statele Unite sunt bulversate de verdict”, a adaugat oficialul american.

Condamnarea de catre justitia rusa a liderului opozitiei, Aleksei Navalnii, “pare a avea o motivatie politica”, regreta Uniunea Europeana, potrivit unui comunicat oficial.