MOSCOVA ar putea sa SUSPENDE sau sa REZILIEZE mai multe acorduri cu Chisinaul

RUSIA ar putea sa SUSPENDE sau sa REZILIEZE mai multe acorduri incheiate cu REPUBLICA MOLDOVA, in urma asocierii acesteia cu Uniunea Europeana (UE), a declarat luni prim-vicepremierul rus IGOR SUVALOV (foto), relateaza RIA Novosti in pagina electronica.

“Este necesar sa urmam posibilitatea pe care ne-o ofera articolul 62 al Conventiei (de la Viena) cu privire la tratatele internationale, din 1969, care evoca o schimbare radicala a circumstantelor in vederea REZILIERII sau SUSPENDARII acordurilor”, a declarat oficialul rus. “Astfel ne putem servi, in prezent, de ansamblul arsenalului oferit de documente juridice internationale”, a amenintat IGOR SUVALOV intr-o reuniune convocata de catre premierul rus DMITRI MEDVEDEV.

CITESTE SI: RUSIA a inceput SICANELE: Zborurile pe ruta Moscova – Chisinau si retur au fost ANULATE fara nicio explicatie 

RUSIA va adopta masuri de protejare a pietei in cazul asocierii Georgiei si Ucrainei cu UE, le-a spus Medvedev adjunctilor sai in cursul acestei reuniuni. “Gama de masuri va fi apropiata, similara (celor pe care le planuim in cazul REPUBLICII MOLDOVA)”, a declarat el, citat de Itar-Tass, avertizand ca in cazul in care Kievul si Tbilisi ratifica acordurile cu UE, la fel ca CHISINAUL, vor exista CONSECINTE asupra “volumelor relatiilor comerciale”, indemnand sa fie adoptata rapid o decizie in vederea protejarii pietei rusesti.

REPUBLICA MOLDOVA, Ucraina si Georgia au semnat ACORDURI de ASOCIERE cu UE pe 27 iunie. CHISINAUL, spre deosebire de Tbilisi si Kiev, a ratificat deja acest Acord. Consiliul Comisiei Economice Eurasiatice va examina impunerea unor eventuale masuri de protectie in relatiile comerciale cu Republica Moldova in cadrul unei reuniuni prevazute pe 16 iulie, a anuntat Suvalov, potrivit RIA Novosti.

CITESTE SI: DMITRI ROGOZIN: Provocarea Chisinaului va avea consecinte grave 

RUSIAsi-a exprimat in mai multe randuri ingrijorarea fata de crearea unei zone de liber-schimb intre REPUBLICA MOLDOVA si UE. In opinia Moscovei, acest demers ar putea sa antreneze un aflux de marfuri pe piata rusa. Autoritatile ruse au anuntat deja, anterior, ca vor adopta dispozitiile pe care le considera necesare pentru a-si proteja piata si a impus deja o serie de restrictii importului anumitor produse din cele trei foste republici sovietice care incearca sa se apropie de Europa.

Sursa foto: profi-forex.org