Moscova respinge acuzatiile NATO privind prezenta unor trupe ruse in Ucraina

Ministerul rus al Apararii a dezmintit declaratiile facute de NATO in ultimele zile, potrivit carora trupe ruse ar continua sa se afle pe teritoriul Ucrainei, relateaza agentia RIA Novosti, in pagina electronica.

Sambata, generalul american Philip Breedlove, comandantul fortelor aliate din Europa, a declarat, in cursul unei reuniuni NATO de la Vilnius, ca fortele ruse se afla “in continuare pe teritoriul Ucrainei”.

Citeste si: EXTREMISTUL VLADIMIR JIRINOVSKI VISEAZA LA O RUSIE CONDUSA DE UN TAR ATOTPUTERNIC

“In ceea ce priveste prezenta fortelor armate ruse pe teren, confirm ca ele sunt in continuare pe teritoriul Ucrainei”, a declarat generalul Breedlove, fara a preciza numarul de militari rusi care ar fi in Ucraina.

Ulterior, un purtator de cuvant al NATO, locotenent-colonelul Jay Janzen, a declarat ca alianta a observat o retragere “semnificativa” a trupelor ruse din estul Ucrainei, insa militari rusi inca se afla pe teritoriul acestei tari, potrivit BBC News online.

“Mentionez ca aceste declaratii facute in numele NATO, privind o presupusa prezenta a trupelor ruse in Ucraina nu corespund adevarului”, a subliniat reprezentantul oficial al Ministerului rus al Apararii, Igor Konasenkov.

“De aceasta data, acuzatiile au fost au fost lansate de catre un locotenent-colonel, care a trimis un mesaj prin posta electronica catre agentia Reuters”, a declarat oficialul rus.

Citeste si: BILANTUL CONFLICTULUI DIN UCRAINA A AJUNS LA 3.245 DE MORTI, ANUNTA ONU

Konasenkov si-a exprimat indignarea in legatura cu “rangul inferior” al lui Janzen, apreciind ca “prin astfel de declaratii, angajatii de rand ai NATO incearca sa castige celebritate”.

“In curand, declaratii antiruse ar putea sa fie facute de catre femeile de serviciu de la NATO, care vor trimite sms-uri” la institutii de presa, a declarat el.