MOSCOVA se teme ca Ucraina ar putea DISTRUGE probele privind “rolul Kievului in PRABUSIREA MH17”

MOSCOVA se teme ca autoritatíle de la Kiev vor SA DISTRUGA probele care “demonstreaza ca ele au jucat un rol” in catastrofa AVIONULUI BOEING 777 in estul Ucrainei, a declarat miercuri ambasadorul rus la ONU, Vitali Ciurkin, citat de Itar-Tass, in editia electronica.

Diplomatul rus a reamintit promisiunea presedintelui ucrainean, Petro Porosenko, de a “inceta OPERATIUNILE MILITARE in raza a 40 de kilometri de la locul prabusirii MH17”.

Citeste si: DEMONUL IGOR BEZLER, CATRE UN JURNALIST BRITANIC: SA NU CREZI CA NU TE IMPUSC!

“Insa aceasta promisiune nu a fost respectata, oficialii ucraineni declarand in mod public ca vor sa reia controlul asupra acestei zone”, a declarat el.

“Ne temem ca autoritatile de la Kiev au scopul de A DISTRUGE probele care demonstreaza ca ele au jucat un rol in CATASTROFA AVIONULUI MALAYSIAN”, a afirmat ambasadorul rus la ONU.

AVIONUL BOEING 777 al companiei Malaysia Airlines s-a prabusit pe 17 iulie in apropierea localitatii Grabovo, la 50 de kilometri de Donetk, intr-o zona in care au loc confruntari intre fortele ucrainene si separatistii prorusi. Prabusirea cursei MH17, care zbura de la Amsterdam spre Kuala Lumpur, s-a soldat cu 298 de MORTI.

Rusia a priori nu poate avea o functie de mentinere a pacii in zona prabusirii AVIONULUI MALAYSIAN, a declarat un oficial din cadrul presedintiei ucrainene, Valeri Cialii, citat de agentia Ukrinform.

“In contextul in care s-a demonstrat ca MOSCOVA furnizeaza separatistilor armament si echipamentemilitare, iar militari rusi lupta de partea insurgentilor, Rusia nu poate avea o functie de mentinere a pacii, sa initieze o operatiunie de pacificare si sa participe la ea”, a declarat Cialii.

Citeste si: RAZBOI UCRAINA: ARMATA A PRELUAT CONTROLUL UNUI ORAS DE LANGA DONETK

El a mentionat ca “din punct de vedere a dreptului international, in Ucraina nu exista un conflict care sa necesite o interventie a fortelor de mentinere a pacii”.

Oficialul ucrainean a declarat ca autoritatile de la Kiev nu vor sa permita DISTRUGEREA probelor la locul accidentului aviatic.

Sursa foto: ziuanews.ro