Moscova trimite un al doilea CONVOI UMANITAR in Ucraina

Rusia va trimite un al doilea CONVOI UMANITAR in Ucraina si a informat Kievul despre aceasta intentie, a anuntat luni ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, la cateva zile dupa intrarea pe teritoriul ucrainean a unui prim CONVOI UMANITAR rus controversat.

“Am transmis ieri (duminica) o nota oficiala Ministerului ucrainean al Afacerilor Externe indicand intentia noastra de a trimite un nou CONVOI UMANITAR”, a declarat ministrul rus, intr-o conferinta de presa.

Citeste si: UCRAINA: ANGELA MERKEL A ANUNTAT CREAREA UNUI FOND SPECIAL DE 500 DE MILIOANE EURO PENTRU ESTUL TARII

Camioane din primul CONVOI UMANITAR rus au intrat vineri pe teritoriul ucrainean. Moscova a anuntat ca a decis sa trimita convoiul catre Lugansk, in estul Ucrainei, apreciind ca toate “pretextele” pentru intarziere au fost epuizate. Presedintele rus, Vladimir Putin, i-a transmis cancelarului german, Angela Merkel, ca orice alta intarziere a CONVOIULUI UMANITAR rus ar fi fost “inacceptabila”, conform unui comunicat al Kremlinului.

Sambata, toate camioanele CONVOIULUI RUS trimis in Ucraina au revenit pe teritoriul Rusiei, a anuntat Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE). Ministerul rus de Externe a confirmat ca cele 220 de camioane ale CONVOIULUI UMANITAR au revenit pe teritoriul Rusiei.

Televiziunea publica rusa a prezentat imagini care aratau descarcarea CAMIOANELOR UMANITARE la un depozit de distributie a alimentelor din orasul insurgent ucrainean Lugansk.

Potrivit lui Andrei Lisenko, purtatorul de cuvant al armatei ucrainene, unele camioane din convoiul rus au preluat echipamente militare de la uzine de armament din regiunea separatista Lugansk.

TOATE CAMIOANELE RUSE TRIMISE IN UCRAINA AU REVENIT IN RUSIA. ARMATA UCRAINEANA ACUZA: AU PRELUAT ECHIPAMENTE MILITARE DIN LUGANSK