Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat! Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR nu au participat la vot

Parlamentul dezbate miercuri de la ora 14.00 moțiunea de cenzură “Demiterea Guvernului Dragnea-Dăncilă, o urgenţă naţională!”, depusă de PNL și susținută de toate partidele din Opoziție.

Update: Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă a picat. Pentru demiterea echipei de la Palatul Victoria au votat 166 de parlamentari, împotrivă fiind doar 4. Ca guvernul să fie demis ar fi fost nevoie de 233 de voturi. Parlamentarii PSD, ALDE și UDMR nu au participat la vot. Dezbaterile au durat aproape patru ore în care parlamentarii opoziției i-au strigat în câteva rânduri „Demisia! Demisia!” premierului Viorica Dăncilă. Aceasta s-a întrerupt de câteva ori în timpul discursului din plen, acuzându-i totodată de manipulare și minciună pe parlamentarii PNL și USR care au inițiat moțiunea. 

Liviu Dragnea, al cărui nume a fost rostit de la tribună, nu a participat nici la dezbaterea, nici la votul moțiunii, stând toată ziua în biroul său. 

Știre inițială

Pentru ca moţiunea să treacă, iar Guvernul condus de Viorica Dăncilă să fie demis este nevoie de votul a 233 de parlamentari, voturi pe care Opoziția nu a reușit să le adune până în acest moment.

În plus, președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat, miercuri dimineață, că parlamentarii formațiunii nu vor vota moțiunea de cenzură inițiată de senatorii și deputații PNL, USR și PMP, ei urmând să părăsească sala plenului după dezbatere, scrie Mediafax.

Sursa foto: realitatea