Motiunea de cenzura a PNL a fost citita in Parlament

Parlamentul s-a intrunit, joi, in sedinta comuna, pentru citirea motiunii de cenzura a opozitiei, prima impotriva Guvernului Ponta, deputatul PNL Eugen Nicolaescu fiind cel care o citeste, desi initial au fost informatii ca documentul va fi citit de Crin Antonescu.

Motiunea de cenzura este intitulata “Opriti Guvernul Ponta 3 – Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii”.

Sedinta a fost condusa de vicepresedintele Camerei Viorel Hrebenciuc care nu a anuntat care este prezenta parlamentarilor si niciun lider de grup nu a cerut verificarea cvorumului de sedinta. In sala aproximativ 50 de parlamentari, majoritatea liberali. Din partea PSD sunt prezenti liderii de grup, iar Guvernul este reprezentat de ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Eugen Nicolicea.

Birourile Permanente reunite ale celor doua Camere au decis, luni, ca motiunea de cenzura depusa de opozitie sa fie citita in plenul Parlamentului joi, iar dezbaterea sa aiba loc in 26 mai, dupa alegerile europarlamentare.

Afla aici detalii despre motiunea de cenzura initiata de PNL

Motiunea de cenzura a fost depusa de 231 de parlamentari, fiind initiata de PNL, cu semnaturi din partea PDL, PMP si PPDD. 

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a venit, joi, la sedinta de plen reunit convocata pentru citirea motiunii de cenzura, el aratand ca parlamentarii liberali sunt mobilizati si sunt prezenti si ca important este votul in ceea ce priveste motiunea.

Antonescu a admis ca nu stie daca toti parlamentarii liberali sunt prezenti joi la plenul reunit. „Nu stiu daca sunt chiar toti, pentru ca pana la urma important este cvorumul si important este votul, la dezbatere si la vot. Dar sunt mobilizati si sunt aici”, a spus Antonescu.

Citeste si: VALERIU ZGONEA: MOTIUNEA de CENZURA va fi citita joi, DEZBATEREA va avea loc lunea viitoare 

Liderul PNL a venit, joi, la ora 12.00, care a fost fixata pentru debutul citirii motiunii de cenzura, si a semnat listele de prezenta alaturi de alti cativa parlamentari liberali.