Moțiunea de cenzură a PNL a fost înregistrată oficial

Liberalii depun, vineri, la ora 12.00, moțiunea de cenzură intitulată “PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”. Demersul a fost inițiat după ce Guvernul Tudose a adoptat ordonanța de modificare a Codului Fiscal, informează Mediafax.

UPDATE Moțiunea de cenzură a fost înregistrată oficial, fiind semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP și independenți. Textul face inventarul “minciunilor”, al “nerealizărilor” și al tuturor măsurilor care, în opinia Opoziției, au destabilizat economia de când coaliția PSD – ALDE a preluat guvernarea.

“In mai puțin de un an, guvernarea PSD-ALDE a aruncat la coșul de gunoi promisiunile făcute în campanie și, odată cu ele, speranțele românilor într-un trai mai bun. Beneficiile unei creșteri economice substanțiale au fost anulate de măsurile populiste și haotice luate în economie de cuplul de economiști de renume mondial Dragnea – Tudose împotriva mediului de afaceri și a contribuabililor onești din această țară.

Minciuna PSDragnea a avut picioare atât de scurte încât, în mai puțin de un an, românii au văzut că programul de guvernare, pus sub titulatura ‘Îndrăznește să crezi’, a fost o iluzie vândută cu maximă nerușinare”, arată PNL. PNL mai susține că actuală guvernare a devenit “ilegitimă prin minciună” și un pericol real pentru oamenii și firmele din Romania.

“La începutul anului viitor, românii vor vedea că salariile le-au crescut doar pe hârtie, în timp ce în mâna vor ține calendarul promisiunilor PSD din campanie și vor constată că Dragnea și ai lui și-au bătut joc de ei. Mai mult decât atât, peste 90.000 de salariați din sectorul IT, precum și persoanele cu dizabilități, sunt în pericol real să aibă veniturile amputate pentru că scăderea impozitului de la 16 la 10% nu se aplică în cazul lor. Ce veți face cu acești oameni?

Veti da un OUG de cârpire a prostiei sau sperați că angajatorii din mediul privat va vor repara aberațiile suportând ei diferența din buzunarul lor? Ce veți face, însă, cu cei din mediul public?”, îi întreabă PNL pe guvernanți.

In moțiune mai sunt menționate, printre altele, “furtul de proprietate” din Pilonul 2 de pensii, “minciuna” reducerii contribuțiilor la 35% și a eliminării impozitului pe salariile de sub 2.000 de lei, dar și “bulversarea” mediului economic prin modificările aduse Codului fiscal.

De asemenea, se vorbește despre scumpirea carburanților, a electricității și a gazului, dar și despre devalorizarea istorică a leului, creșterea dobânzilor la credite, creșterea nivelului de îndatorare a României, reducerea la un minim istoric a investițiilor, creșterea deficitului balanței comerciale, diminuarea investițiilor private sau “tăierea sălbatică” a bugetelor locale.

La finalul documentului, PNL cere demiterea Guvernului Tudose, abrogarea ordonanțelor de urgență “care au generat haosul fiscal” și oprirea atacului la independența Justitiei.

“Va îndemnăm să votați pentru adoptarea acestei moțiuni de cenzură și retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că știm că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriți distrugerea economiei, încetați atacul la Justiție, nu scoateți România din Uniunea Europeană!”, este mesajul transmis de liberali colegilor parlamentari.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Decizia a fost luată oficial, luni, într-o ședința a Biroului Politic Executiv la care au fost invitați și membrii grupurilor parlamentare PNL.

“Ordonanța care a răvășit sistemul fiscal din România, care pune în pericol dezvoltarea economică a României. Aceasta creează un haos în toate domeniile, care reprezintă un atac împotriva mediului de afaceri și angajaților, atât din sectorul privat, cât și din sectorul public, alături de înrăutățirea dramatică a tuturor indicatorilor economici stau la baza acestei decizii”, a motivat președintele PNL, Ludovic Orban.

La rândul sau, președintele USR, Dan Barna, a declarat că USR și PNL lucrează la un text comun al moțiunii de cenzură. PNL a reușit să obțină și susținerea PMP, chiar dacă partidul condus de Traian Băsescu a criticat faptul că liberalii nu vin cu o alternativă la actualul guvern.

Pro România a asigurat PNL că susține demersurile de revocare a lui Dragnea din funcția de președinte al Camerei Deputaților. Totodată au susținut că aceeași procedură ar trebuie inițiată și la Senat, vizându-l pe Călin Popescu-Tăriceanu.

Sursa foto: cotidianul