LIVE TEXT MOTIUNEA de CENZURA a PICAT! PONTA: Hai se ne apucam de treaba! UPDATE

MOTIUNEA de CENZURA initiata de Partidul National Liberal (PNL), intitulata „Victor Ponta – demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu este o lozinca!”, va fi dezbatuta si votata in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor.

UPDATE 13.10: ALINA GORGHIU: Toamna va insemna o noua MOTIUNE de CENZURA pentru indepartarea acestui Guvern toxic pentru Romania si cetatenii ei. Aceasta este misiunea noastra, a OPOZITIEI!

UPDATE 13.05: Premierul VICTOR PONTA a parasit sala la scurt timp dupa aflarea rezultatului si a declarat: Hai sa ne apucam de treaba!

UPDATE 13.00: MOTIUNEA DE CENZURA A PNL A PICAT!  Rezultatul VOTULUI a fost de 194 de voturi pentru MOTIUNEA de CENZURA, 13 impotriva si 7 au fost anulate. Pentru ca MOTIUNEA de CENZURA sa treaca, liberalii aveau nevoie de 278 de voturi pentru.

Este totusi o victorie pentru PNL pentru ca au fost 183 de semnaturi cand au depus MOTIUNEA de CENZURA, iar acum au 11 voturi în plus.

UPDATE 12.35: Votul deputatilor pe MOTIUNEA de CENZURA s-a INCHEIAT! A inceput votul senatorilor!

UPDATE 12.10: A inceput votul!

UPDATE 12.05: VICTOR PONTA a revenit la tribuna si i-a comparat pe liberali cu Catavencu, Farfuridi si Branzovenescu.

Imi pare rau ca nu am vorbit de guvernare. Am reusit dupa 7 ani de cadere sa ne intoarcem si sa depasim performantele economice din 2008.

Saptamana viitoare dezbatem noul Cod Fiscal, esential pentru viitoarea dezvoltare a Romaniei. O veste proasta: la Chisinau avem o noua criza politica. Premierul de acolo – care e de la PPE – si-a dat demisia.

Moldova e o ofranda usoara pentru cei din Est care ii vor raul. Eu sint convins ca nu vreti acelasi lucru pentru Romania. Cred ca putem sa ferim Romania de o furtuna.

Le multumesc tuturor colegilor din majoritate si mai ales colegilor din PSD pentru ca au rezistat atacurilor mincinoase ale propagandei.

Cu o singura exceptie, v-ati ales lideri la PSD cu care va puteti mandri. Cand nu voi mai fi presedinte PSD, in nici un caz nu voi vota alaturi de PNL sa dau jos un guvern PSD, ca doar nu sunt prostanac.

”PNL a avut presedințo oameni respectabili, cititi, cu capacitate politică, iar acum a ajuns sa fie condus de Elena Udrea. E treaba lor”, a precizat Victor Ponta la finalul dezbaterilor din plenul Parlamentului.

UPDATE 11.45: VASILE BLAGA: Premierul Moldovei si-a dat demisia, declarand ca toti cetatenii sunt egali in fata legii.

VICTOR PONTA a recurs la contramanifestatii. PNL a aminat protestul de azi pentru ca suntem un partid responsabil. Dar dvs. ati organizat nenumarate proteste in 2011-2012.

VICTOR PONTA arata ca un politician disperat, care are un singur gind: sa ramina in post indiferent de costuri. VICTOR PONTA a indraznit ce nu a mai facut nimeni: sa blocheze si sa limiteze dreptul la vot al romanilor din Diaspora.

Creste ruptura dintre guvernanti si cetateni. Demisia e o dovada de caracter si de responsabilitate, si dl VICTOR PONTA a vazut o astfel de responsabilitate in guvernul sau. Votul in favoarea motiunii este un vot in favoarea interesului national al Romaniei.

Ar fi bine daca dl VICTOR PONTA va lua exemplul dat de premierul MOLDOVEI.

UPDATE 11.20: ALINA GORGHIU il descrie pe CALIN POPESCU TARICEANU “berbecele PSD”.

UPDATE 11.15: CALIN POPESCU TARICEANU a luat cuvantul dupa ALINA GORGHIU si a acuzat-o de ipocrizie, dat fiind faptul ca ea insasi a fost aleasa pe listele USL.

UPDATE 11.15: ALINA GORGHIU:  “Cer azi scuze pentru votul nostru, a fost o greseala a PNL cind l-am votat pe acest premier. Le cer scuze pentru ca v-am ajutat sa deveniti ceea ce sunteti azi.

Cred ca e momentul sa va si dvs. scuze. Sint convinsa ca singurul dvs regret e faptul ca nu i-ati arestat pe romanii care au stat la cozi prin Europa.

Alina Gorghiu, apel la parlamentarii PSD folosind un citat din Victor Ponta (versiunea 2012): Ma adresez parlamentarilor majoritatii: fac un apel sa se comporte ca niste oameni responsabili, nu ca niste oi inchise intr-un staul

Teama se regaseste in toate actiunile lui Victor Ponta: teama de alegeri, de proteste, de critica, de propriii cetateni si de presa libera. Nimic diferit de manifestarile oricarui dictator din lume. Aveti acelasi modus operandi.

Domnilor din PSD, stiu ca nu-l mai vreti pe Victor Ponta preseditne al partidului. Azi puiteti pierde guvernarea, dar puteti recistiga respectul. Nu fiti spectatori, fiti parlamentari. Nu fiti siamezii lui Victor Ponta”

UPDATE 11.02: Victor Ponta: “Nu mi s-a intamplat pana acum sa particip la o motiune de cenzura care nu presupune activitatea guvernului, ci activitatea parlamentului.”

Am vazut ca se discuta alegerile locale. Ati votat o lege. Pe legea noua se organizeaza alegeri din cate am inteles de la sefii de consilii judetene la Cluj.

Motiunea are ca scop critica activitatii guvernului, am vazut ca nu e vorba de asa ceva in motiunea dvs. si mai are ca scop dovedirea unei alte majortiati, unei alternative la guvern. Nu exista alternativa si se va vedea ca nu exista nici alta majoritate.

Nu acuz opozitia de faptul ca nefiind in stare sa dea jos guvernul asteapta ca un procuror sa o faca in locul sau. Daca dvs credeti ca este un bun precedent pt democratia din Romania care un guvern sa nu se schimbe in parlament sau in alegeri ci prin vointa unui procuror cred ca este foarte grav si cred ca va veni un timp cand va veti da seama de acest lucru. “

UPDATE 10.55: Citirea motiunii s-a incheiat. Premierul Victor Ponta isi incepe discursul in care isi prezinta pozitia.

UPDATE 10.53: Crin Antonescu, fost presedinte PNL: “Votez pentru motiune, pentru ca acest Guvern trebuie sa cada, nu atat pentru ca nu aveam inca o lege a votului pentru diaspora, dar pentru ca Guvernul trebuie sa organizeze alegeri in circumscriprii unde este obligat sa o faca. Nu trebuie sa te erijezi in aparator al Parlamentului cat timp nu faci un lucru elementar, sa organizezi alegeri.”

UPDATE 10.40: Premierul VICTOR PONTA a declarat vineri ca are emotii in aceasta zi in care la Parlament se dezbate o MOTIUNE de CENZURA a Opozitiei impotriva guvernului pe care il conduce.

“Sigur ca am emotii. E MOTIUNE de CENZURA “, a declarat VICTOR PONTA, la Palatul Parlamentului. El urmeaza sa participe, in plenul reunit al Senatului si Camerei Deputatilor, la dezbaterea si votarea MOTIUNII de CENZURA  “VICTOR PONTA — demis pentru exces de putere prin blocarea alegerilor. Dreptul la vot nu e o lozinca!”.

La randul sau, vicepremierul GABRIEL OPREA prezent si el la Parlament, a reiterat ca MOTIUNEA de CENZURA nu are sanse sa treaca.

UPDATE 10.25: In timp ce dezbaterea este in plina desfasurare, premierul VICTOR PONTA a avut o scurta discutie cu GABRIEL OPREA si VALERIU ZGONEA in biroul ultimului de la Parlament.

UPDATE 10.00: Dezbaterea MOTIUNII de CENZURA a inceput de la ora 10.00, iar votul acesteia va fi unul secret, cu bile.

Partidul Social Democrat (PSD) se va abtine de la vot, asa cum a anuntat ministrul Muncii ROVANA PLUMB la postul B1 Tv. Decizia vine dupa ce GABRIEL OPREA a anuntat ca si UNPR se va abtine de la vot. DANIEL CONSTANTIN, presedintele PC, a declarat ca nici parlamentarii PC-PLR nu vor vota la MOTIUNEA de CENZURA, informeaza realitatea.net.

CITESTE SI: GORGHIU, mesaj pentru Putere: Sa nu stea ca oile in banci; daca PICA MOTIUNEA, ma astept la o MINERIADA PARLAMENTARA 

„Vom fi in sala din respect pentru Parlament, dar e treaba Opozitiei sa adune voturile. Acest demers nu poate fi luat in calcul, nu poate fi decat generator de haos in politca. Este vorba de o pozitie pe care pe care orice formatiune o poate avea. Demersul de a introduce o motiune e act democratic, e utilizat in Europa. Dar un partid decide cum sa se comporte in situatii de acest fel, e dreptul lui”, a declarat ROVANA PLUMB.

MOTIUNEA de CENZURA  privind VOTUL prin CORESPONDENTA si alegerile partiale este semnata de 183 de senatori si deputati de la PNL, grupul popular si democrat, precum si parlamentari PSRO. PNL are in total 174 de parlamentari, iar PSRO are 12. Astfel, pentru a fi adoptata MOTIUNEA de CENZURA, mai sunt necesare 92 de voturi pentru.

CITESTE SI: Trei DEPUTATI NEAFILIATI anunta ca vor VOTA MOTIUNEA DE CENZURA 

Pentru a fi adoptata, MOTIUNEA de CENZURA trebuie sa intruneasca 278 de voturi favorabile.

Sursa foto: realitatea.net