Motiunea PNL impotriva Guvernului Ponta 3 va fi depusa saptamana viitoare

MOTIUNEA DE CENZURA a PNL “Opriti Guvernul Ponta 3 – Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii!” va fi depusa saptamana viitoare la secretariatele Camerei Deputatilor si Senatului, a anuntat, marti, vicepresedintele PNL, Eugen Nicolaescu.

Motiunea, initiata de grupurile parlamentare ale PNL, va fi depusa saptamana viitoare la secretariatele generale ale celor doua Camere ale Parlamentului, proiectul de text al motiunii fiind inaintat astazi tuturor grupurilor parlamentare din Camera Deputatilor si Senat.

“Conform angajamentului pe care PNL si l-a asumat si calendarului pe care l-am prezentat saptamana trecuta, dupa consultarea tuturor parlamentarilor liberali, astazi am inaintat proiectul de text al motiunii de cenzura tuturor grupurilor parlamentare, inclusiv deputatilor independenti atat din Camera, cat si din Senat. Titlul motiunii de cenzura pe care l-am propus colegilor nostri si pe care il consideram justificat urmare argumentatiei din textul motiunii este Opriti Guvernul Ponta 3 — Guvernul coruptiei, demagogiei si minciunii“, a mai declarat Nicolaescu.

Vezi aici ce declara recent Crin Antonescu referitor la motiunea de cenzura a PNL la adresa Guvernului

Vicepresedintele PNL a mai precizat ca solicitat ca pana la sfarsitul acestei saptamani colegii parlamentari de la celelalte grupuri sa transmita eventualele propuneri, observatii sau comentarii.

Textul care se va definitiva pana la sfarsitul acestei saptamani va tine cont de recomandarile grupurilor parlamentare, iar saptamana viitoare va fi depus la secretariatele generale ale celor doua camere conform procedurilor parlamentare. In varianta de text comunicata grupurilor parlamentare astazi, in afara de cele trei capitole pe care le-am anuntat saptamana trecuta referitoare la temele economice vizand reducerea fiscalitatii, proprietatea — cu tema prima intabulare ca prioritate si accentuarea coruptiei prin sustinerea baronilor locali in relatia cu o justitie independenta, am considerat ca este necesar sa introducem o referire speciala la situatia internationala”, a aratat vicepresedintele PNL.

Citeste si: Gigel Stirbu (PNL): PSD arunca sume exorbitante pe afise electorale, in timp ce romanii stau cu apa pana la gat

Eugen Nicolaescu a sustinut ca Guvernul Ponta 3 a dat dovada de “superficialitate, balbaiala si lipsa de responsabilitate” in ceea ce priveste situatia din Ucraina.

“Aici vorbim despre situatia din Ucraina in raport cu care Guvernul Ponta 3 a dat dovada de superficialitate, balbaiala si lipsa de responsabilitate. PNL a avut in vedere faptul ca parlamentarii sunt reprezentantii cetatenilor, carora trebuie sa le dea socoteala, iar derapajele grave pe care le inregistreaza actuala guvernare nu pot fi lasate nesanctionate”, a afirmat Nicolaescu.