Motiunea PNL pe Sanatate va fi dezbatuta astazi in Camera Deputatilor

PNL si PDL au depus motiunea simpla "PSD are alergie la justitie"

Camera Deputatilor dezbate, luni, motiunea simpla pe Sanatate initiata de PNL, intitulata “Guvernul Ponta 3 ameninta viata pacientilor: amana lista de medicamente compensate”, prin care liberalii cer Guvernului sa introduca noi liste de medicamente compensate de la 1 aprilie 2014.

Motiunea va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor, iar marti va primi votul final. Semnatarii ocumentului sustin ca PNL si-a respectat angajamentul luat in fata populatiei si a lasat lista de medicamente compensate “la cheie”, dupa indelungate consultari cu renumiti medici si profesori, asociatii de pacienti, dar si cu reprezentantii industriei farmaceutice si atrag atentia ca actualul ministru al Sanatatii invoca lipsa banilor ca principal argument pentru neintroducerea listei de medicamente compensate de la 1 aprilie 2014, asa cum fusese angajamentul initial luat in fata pacientilor.

In textul motiunii, deputatii PNL ii cer ministrului Sanatatii si premierului respectarea angajamentului politic si introducerea noii liste de medicamente compensate, ceea ce va determina o imbunatatire a calitatii vietii pacientilor si o reducere a costurilor ingrijirilor de sanatate, prin perioade mai scurte de spitalizare, o refacere mai rapida si implicit o reintegrare mai usoara in familie si la locul de munca.

Afla aici mai multe detalii despre motiunea PNL

“Constatam cu regret ca odata cu schimbarea componentei Guvernului multe promisiuni guvernamentale, care reprezentau prioritati pana acum doua luni, nu se mai afla pe agenda prim-ministrului Victor Ponta si a Guvernului pe care il conduce. Ne referim, in special, la introducerea noii liste de medicamente compensate, conditionalitate FMI, si totodata un angajament ferm pe care ni l-am luat impreuna cu PSD prin Programul de guvernare USL, despre care premierul spune permanent ca-l va duce la indeplinire, ceea ce ne-ar bucura. insa pana acum nu am asistat decat la promisiuni, fara rezultate. Privim la disperarea asociatiilor de pacienti, care constata si ele ca toate eforturile depuse pana in prezent au fost in zadar si ca viata lor depinde, din nou, de semnatura unui ministru si a unui premier. Faptul ca astazi Guvernul Ponta 3 are o alta componenta politica a Cabinetului nu il derobeaza de raspunderea si de obligatia de a respecta cuvantul dat in fata populatiei”, mentioneaza deputatii PNL, in textul motiunii.

Motiunea simpla pe Sanatate va fi dezbatuta in plenul Camerei Deputatilor luni, iar marti va primi votul final.