Motiunea simpla a ALDE, supusa la vot in plenul Camerei Deputatilor

MOTIUNEA SIMPLA “Drepturile omului nu sunt un lux”, initiata de ALDE impotriva ministrului Justitiei, RALUCA PRUNA, urmeaza sa fie supusa la vot miercuri in plenul Camerei Deputatilor. O MOTIUNE SIMPLA nu atrage demiterea ministrului respectiv, avand valoare simbolica. Ministrul RALUCA PRUNA a declarat luni, cand textul motiunii a fost dezbatut in Camera Deputatilor, ca asteapta rezultatul votului de miercuri, iar apoi va lua o decizie privind o eventuala demisie. 

Motiunea simpla “Drepturile omului nu sunt un lux” a fost initiata de ALDE si semnata de 52 de sparlamentari – de la ALDE, UDMR, PSD si neafiliati – dintre care 18 au diverse probleme in justitie, fiind urmariti penal, trimis in judecata sau declarati incompatibli de Agentia Nationala de Integritate. Doua exemple sunt Victor Ponta si Sebastian Ghita. De asemenea, textul motiunii se bazeaza pe un document al Sindicatului lucratorilor din penitenciare.

CITESTE SI: RALUCA PRUNA: IN FUNCTIE DE REZULTATULUI VOTULUI MOTIUNII DE MIERCURI O SA IAU O DECIZIE

Deputatii au dezbatut luni MOTIUNEA SIMPLA la adresa ministrului Justitiei intr-o sala aproape goala de plen, in care niciun reprezentant al PNL si PSD nu a luat cuvantul, dupa ce au anuntat ca nu o sustin. 

RALUCA PRUNA a afirmat de la tribuna Parlamentului ca textul contine termeni caricaturali si ca nu este o solutie pentru a modifica sau a discuta ordonanta privind interceptarile. Ministrul a anuntat de asemenea ca vrea sa prezinte, pentru prima data in 10 ani, raportul privind activitatea parchetelor in fata Parlamentului.

Sursa foto: realitatea