Motiunea simpla a PDL privind descentralizarea, dezbatuta astazi in Camera Deputatilor

Parlament

Camera Deputatilor dezbate, luni, motiunea simpla privind descentralizarea “O reforma a administratiei fara consens nu are succes” initiata de PDL si de cativa deputati neafiliati.

Motiunea va fi dezbatuta de la ora 18,30, iar votul final se va da marti, a precizat secretarul Camerei Deputatilor, Niculae Mircovici, citat de Agerpres.

De precizat ca motiuneaa mai fost depusa o data, in 24 martie, la Biroul Permanent, insa a fost respinsa deoarece in text se facea referire la PP-DD, partid care nu avea nicio semnatura pe motiunea PDL.

“Motiunea a fost respinsa datorita faptului ca in textul ei se faceau o serie de referiri la un partid care nu are nicio semnatura pe motiunea respectiva. Este vorba de PP-DD, care nu are nicio semnatura, iar in textul motiunii se invoca mereu si PP-DD”, a explicatMircovici.

Vezi aici motivarea CCR privind respingerea proiectului de Lege a descentralizarii

Textul motiunii este un semnal catre ministrul Dezvoltarii, Liviu Dragnea, initiatorii sfatuindu-l “sa nu mai cedeze la presiunile baronilor locali” si sa demareze o reforma reala si concreta a administratiei publice din Romania, bazata pe consens politic si pe consultarea tuturor actorilor institutionali afectati. 

“Stimati colegi, imaginati-va ce s-ar fi întâmplat daca grupul nostru parlamentar nu ar fi sesizat CCR cu privire la legea descentralizarii? Haos institutional, paralelisme legislative, suprapuneri de competente administrative, haos generalizat asupra patrimoniului si proprietatilor transferate, blocaj financiar total”, se arata in textul motiunii.

Foto: Realitatea TV