MOTIUNEA SIMPLA a PNL pe AGRICULTURA, RESPINSA de senatori

Senatorii au RESPINS, marti, MOTIUNEA SIMPLA initiata de 53 de senatori PNL si intitulata “Sa oprim jaful! Agricultura tarii si peste un milion de fermieri se zbat intre secera lui Daniel Constantin si ciocanul lui Victor Ponta!”.

MOTIUNEA SIMPLA a fost RESPINSA cu 84 de voturi impotriva, 43 pentru si doua abtineri. Votul a fost secret si electronic.

Liderul senatorilor social-democrati, ILIE SARBU, a declarat in timpul dezbaterii MOTIUNII SIMPLE ca aceasta este “o simulare de motiune”.

Potrivit lui ILIE SARBU, textul MOTIUNII SIMPLE initiate de PNL este inspirat de argumentatia folosita de catre fermierul Costel Caras cu privire la sectorul laptelui.

“Atunci cand am vazut titlul, ma gandeam ca am de-a face cu un pamflet. (…) Uitandu-ma mai atent pe textul motiunii, am constatat ca, probabil, in forma ei bruta, a fost scrisa de domnul Costel Caras si am argumente — se vorbeste de sectorul laptelui. A fost o argumentatie pe care dansul o face mereu. (…) Dupa aceea am vazut, cunoscandu-l pe domnul Caras, citindu-i memoriile, ca a mai intervenit cineva in redactarea textului si ma gandeam ca este mana domnului Tudor Barbu. Daca gresesc, imi asum aceasta greseala. (…) Ca atare, nu am avut de-a face cu o motiune, ci cu o simulare de motiune si cu o sustinere a sectorului laptelui, pe care cu totii il sustinem. Dar atat a putut sa ne ofere astazi noul PNL”, a afirmat ILIE SARBU.

Citeste si: SENATUL dezbate marti MOTIUNEA PNL privind AGRICULTURA. Se cere DEMISIA lui DANIEL CONSTANTIN

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, DANIEL CONSTANTIN, le-a transmis senatorilor care au initiat MOTIUNEA SIMPLA ca nu au avut inspiratie cand au ales data acesteia pentru ca Romania a primit marti aprobarea oficiala din partea Comisiei Europene pentru Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2014-2020.

“Vreau sa va spun stimati colegi din opozitie ca nu ati ales bine aceasta data pentru ca in cursul zilei de astazi (marti, 26 mai 2015—n.r.) Comisia Europeana deja a notificat Romania pentru faptul ca a aprobat Programul National de Dezvoltare Rurala 2014-2020, cel mai important program pe care il avem la dispozitie pe toate fondurile europene, un program dupa care se ghideaza politica agricola in urmatorii sase ani si care prezinta si solutiile financiare pentru implementarea acestor politici”, a afirmat DANIEL CONSTANTIN, potrivit Agerpres

De asemenea, ministrul Agriculturii a aratat ca o parte dintre senatorii semnatari ai MOTIUNII SIMPLE au votat legile pe care le ataca in motiune, iar atunci au votat corect.

“Nu vreau sa intru intr-o polemica cu dumneavoastra, dar nu pot sa nu remarc inconsecventa deciziilor dumneavoastra uitandu-ma pe textul motiunii, pe numele senatorilor care au aprobat aceasta motiune. Ati atacat patru aspecte importante, patru capitole importante, doua dintre acestea se refera la doua acte normative: Legea 145, respectiv Ordinul 619 care are ramificatii in OUG 3, aprobata de catre dumneavoastra prin lege. Practic, i-am vazut in randurile celor care au semnat motiunea si nu inteleg cand au avut dreptate, atunci sau in momentul in care au aprobat aceste legi. Trebuie sa va spun ca statistica oficiala de pe site-ul Senatului arata ca din cei 52 de semnatari ai motiunii, pentru Legea 145 au votat 13 colegi din opozitie, 27 au fost absenti si 4 s-au abtinut. Pentru Ordonanta 3, 16 senatori din cei prezenti au votat pentru, iar restul au absentat si ca sa fiu mai exact a fost un vot impotriva”, a explicat DANIEL CONSTANTIN.

Seful MADR a subliniat ca PDL si PNL au avut opt ministri ai Agriculturii in ultimii zece ani.

Citeste si: Dezbaterea MOTIUNII SIMPLE a PNL, AMANATA

“Va reamintesc faptul ca in ultimii zece ani, Partidul Democrat Liberal si Partidul National Liberal au avut 8 ministri care au condus Ministerul Agriculturii. “Sa oprim jaful!” ati spus dumneavoastra. Probabil ca este un lucru care va bantuie de pe vremea guvernarii PDL”, a afirmat DANIEL CONSTANTIN.

Pe de alta parte, ministrul Agriculturii s-a aratat surprins ca motiunea nu face referire la teme precum realizarea cadastrului agricol sau reabilitarea sistemului de irigatii din Romania.

PNL a solicitat demisia ministrului Agriculturii DANIEL CONSTANTIN, prin motiunea simpla “Sa oprim jaful! Agricultura tarii si peste 1 milion de fermieri se zbat intre secera lui Daniel Constantin si ciocanul lui Victor Ponta!”, care a fost dezbatuta marti in plenul Senatului.

Din totalul de 168 de senatori au fost prezenti la dezbatere 112 senatori.

Sursa foto: jurnalul.ro