MOTIUNEA SIMPLA depusa de PNL si PDL va fi DEZBATUTA luni de Senat

MOTIUNEA SIMPLA depusa de PNL si PDL “Guvernul Ponta este incapabil sa scrie dupa dictare” va fi DEZBATUTA in plenul Senatului de luni.

PNL si PDL solicita in MOTIUNE demisia ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si someaza Executivul sa prezinte Comisiei Europene un proiect “serios” de Acord de Parteneriat privind fondurile europene pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, liberalii si democrat-liberalii critica intarzierea nepermisa a semnarii Acordului de Parteneriat privind fondurile UE pentru perioada 2014-2020 si invoca “amatorismul evident” in redactarea drafturilor de Acord de Parteneriat, despre care arata ca au fost respinse succesiv si lipsa de coordonare si incapacitatea ministrului responsabil de a prezenta o strategie coerenta a Romaniei pentru fondurile UE.

Citeste si: MOTIUNEA de CENZURA a PNL va fi dezbatuta si VOTATA in plenul Parlamentului luni

“Suntem in luna iunie a anului 2014, iar Acordul de Parteneriat pentru fondurile UE, perioada 2014-2020, este in continuare la stadiul de ciorna, criticata dur de Comisia Europeana. Datorita incompetentei Guvernului Ponta, Romania nu va putea accesa cele 38,9 miliarde euro decat din 2015. In ciuda asigurarilor date de-a lungul timpului de domnul Eugen Teodorovici, ministrul Fondurilor Europene, iata ca si ultima varianta a Acordului, trimisa de Guvernul Ponta, a fost pusa la colt de expertii Comisiei Europene”, se arata in textul MOTIUNII SIMPLE, potrivit Agerpres.

Semnatarii arata ca acest proiect a primit dupa un an si jumatate de lucru nu mai putin de 250 de observatii.

“Remarcam cu stupoare ca Guvernul Ponta nu numai ca nu a invatat nimic din lectiile guvernelor anterioare, dar refuza cu obstinatie sa invete ceva inclusiv din propriile si repetatele greseli. In continuare alocarea este dezechilibrata, prost planificata si insuficient explicata”, sustin initiatorii MOTIUNII, adaugand ca in continuare Romania este pasibila de amenzi si blocarea fondurilor pe motiv de conflicte de interese si achizitii publice dubioase, pentru ca Guvernul refuza sa puna lucrurile la punct.

Citeste si: MOTIUNEA de CENZURA a PICAT! UPDATE

PNL si PDL precizeaza ca guvernantii ar trebui sa scoata capitolul “fonduri europene” din logica alocarilor electorale, pentru ca Romania sa aiba acces cat mai rapid la cele 38,9 miliarde euro pe care le are la dispozitie.

“Nu putem decat sa acuzam Guvernul Ponta de rea-intentie la adresa romanilor, pentru ca este greu de crezut ca specialistii care au lucrat la acest proiect nu pot pricepe (dupa atatea explicatii si recomandari primite deja de la Comisia Europeana) ce inseamna alocare corecta, care sunt domeniile predilecte, cum poate fi combatut conflictul de interese si coruptia implicita si toate celelalte conditii necesare semnarii acestui Acord”, mai arata semnatarii MOTIUNII SIMPLE.

Acestia amintesc faptul ca proiectul de acord pentru fondurile europene a fost “desfiintat fara drept de replica” de CE de trei ori.

“Oare de cate astfel de incercari mai e nevoie ca domnul Ponta sa ii remarce (n.r. — ministrului Fondurilor Europene) incompetenta?! Sa mai incercam pana in 2020?”, intreaba liberalii si democrat-liberalii.

Semnatarii MOTIUNII SIMPLE spun ca singurii responsabili pentru incapacitatea de a explica ce va face Romania cu banii europeni sunt ministrii Cabinetului Ponta si premierul, care, in calitate de “manager” al Guvernului, este direct responsabil pentru incapacitatea profesionala a oamenilor pe care si i-a ales.

“Somam Guvernul Ponta sa se achite de responsabilitati si sa isi merite salariile, punand pe masa Comisiei Europene un proiect serios si finalizand un proces care ne aduce pe culmile penibilului, pentru ca nu putem fi corecti si responsabili nici macar pe hartie! Pentru ca Guvernul Ponta se dovedeste incapabil sa scrie chiar si dupa dictarea Comisiei Europene, semnatarii MOTIUNII solicita demisia ministrului Fondurilor Europene!”, se arata in MOTIUNE.

Sursa foto: realitatea.net