PARLAMENT: A inceput dezbaterea pe MOTIUNEA SIMPLA “Drepturile omului nu sunt un lux”, initiata de ALDE. UPDATE

MOTIUNEA SIMPLA initiata de parlamentarii ALDE impotriva ministrului Justitiei, RALUCA PRUNA, va fi discutata, luni, in Camera Deputatilor, urmand sa fie supusa la vot miercuri.

UPDATE 18:30: Plenul Camerei Deputatilor a inceput luni dezbaterea MOTIUNII SIMPLE initiate de ALDE “Drepturile omului nu sunt un lux”.

La dezbatere participa ministrul Justitiei, RALUCA PRUNA.

MOTIUNEA SIMPLA este citita in plen de deputatul ALDE Steluta-Gustica Cataniciu.

 Stire initiala

MOTIUNEA SIMPLA a fost initiata de ALDE dupa ce ministrul Justitiei a declarat, in data de 14 martie, ca ORDONANTA privind INTERCEPTARILE adoptata de Guvern nu restrange drepturi si libertati, ci le face efective. “Cu o urmarire penala si o combatere a infractionalitatii slabe, discutia despre drepturi e un lux teoretic”, a declarat atunci RALUCA PRUNA.

CITESTE SI: TARICEANU: ALDE PREGATESTE O MOTIUNE SIMPLA IMPOTRIVA MINISTRULUI JUSTITIEI

Declaratiile ministrului au fost criticate de CALIN POPESCU TARICEANU, copresedintele ALDE. “MOTIUNEA este generata de declaratiile surprinzatoare, deplasate, ale doamnei RALUCA PRUNA. A afirmat cu nonsalanta ca drepturile omului sunt un lux pe care nu ni-l putem permite. Parlamentul functioneaza ca institutie de control al Executivului, iar asemenea greseli nu pot ramane nesanctionate”, a spus CALIN POPESCU TARICEANU la un post de televiziune.

MOTIUNEA SIMPLA este sustinuta si de fostul premier Victor Ponta si de deputatul PSD Sebastian Ghita, care se afla printre cei 53 de parlamentari semnatari.

Sursa foto: jurnalul