MOTIVARE DOSARUL ZAMBACCIAN: ADRIAN NASTASE a actionat in stil mafiot

Adrian Nastase afla pe 21 august daca va fi eliberat conditionat

Curtea Suprema a publicat, vineri motivarea in dosarul Zambaccian, potrivit careia ADRIAN NASTASE a actionat “in cel mai pur stil mafiot incercand sa impuna tacerea complicei sale Irina Jianu”.

Completul de cinci judecatori ai Curtii Supreme mai arata ca Adrian Nastase “nu a inteles cum functioneaza statul de drept” si ca, “prin tot ceea ce a facut impreuna cu complicii sai, a dezvoltat un model al coruptiei la cel mai inalt nivel din stat”, potrivit Digi 24.

In dosarul Zambaccian Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, primind ulterior si un spor de pedeapsa de sase luni.

Citeste si: ADRIAN NASTASE ar putea fi eliberat conditionat

“Inculpatul Nastase nu a avut nicio retinere de a actiona in cel mai pur stil mafiot, incercand sa impuna tacerea persoanei care ‘l-a tradat’ (asa cum insusi inculpatul s-a exprimat) prin dezvaluiri viitoare compromitatoare pentru aceasta, ce aveau insa sa fie facute nu de catre inculpat, ci de o persoana care, spre deosebire de partea vatamata Paun Ioan, a ales sa-i fie credincioasa pana la capat (inculpata Jianu Irina Paula) “, se arata in documentul citat.

Instanta a retinut si nesinceritatea lui Adrian Nastase coroborata cu efortul de a impresiona opinia publica.

“In egala masura, conduita procesuala nesincera, dublata de incercarea sa permanenta de a se prezenta ca o victima a justitiei si de a da o conotatie politica oricarui demers judiciar indreptat impotriva sa, demonstreaza ca inculpatul Nastase Adrian nu a inteles nici pana acum importanta valorii sociale lezate prin conduita sa infractionala si nici modul in care functioneaza statul de drept, preferand sa caute vinovatii dincolo de propria sa persoana”, arata judecatorii in motivare.

In dosarul Zambaccian Adrian Nastase a fost condamnat la 4 ani de inchisoare cu executare, primind ulterior si un spor de pedeapsa de 6 luni.
 
Foto: Gandul