MOTIVAREA de arestare a lui MAZARE: Lasarea in libertate ar fi avut o rezonanta negativa in societate

Cercetarea in libertate a lui Radu Mazare ar fi avut o rezonanta negativa in randul comunitatii, careia i s-ar fi indus ideea si convingerea ca exista posibilitatea de a scapa de o sanctiune penale, in ciuda comiterii unor fapte de coruptie, se arata in motivarea de arestare a edilului suspendat.

In momentul in care au luat decizia de arestare preventiva a primarului suspendat al Constantei, Radu Mazare, judecatorii instantei supremele au tinut cont de modalitatea in care au fost comise faptele atribuite acestuia.

In plus, magistratii au analizat si perioada indelungata in care s-a desfasurat activitatea presupus infractionala, incepand cu anul 2006, si repetabilitatea actelor materiale.

In acest context, aprecierile inculpatilor (Radu Mazare si Sorin Strutinsky – n.red.) referitoare la situatia lor familiala, dar si personala, anterioara comiterii faptelor, nu pot conduce la luarea unei alte masuri privative mai putin restrictive, cum ar fi cea a controlului judiciar“, conform motivarii instantei.

CITESTE SI: INTERCEPTARI: RADU MAZARE era poreclit “FASOLE” 

Magistratii arata ca Radu Mazare si omul de afaceri Sorin Strutinsky, implicat si el in acelasi dosar, sunt acuzati de comiterea unor infractiuni grave, valoarea sumelor cerute si primite drept mita ridicandu-se la noua milioane de euro, motiv pentru care se justifica arestare lor.

Inculpatii au disimulat primirea sumelor de bani cu titlu de mita prin incheierea unor contracte de publicitate fictive, iar in ceea ce priveste infractiunea de abuz in serviciu presupus a fi comisa de inculpatul Mazare Radu stefan se retine un prejudiciu, pana in prezent, de aproximativ 26 milioane de euro, iar cel estimat pana la finalizarea contractului de salubrizare fiind de peste 100 milioane euro“, se precizeaza in documentul citat.

Primarul suspendat al Constantei, Radu Mazare, a fost arestat in 2 aprilie, in dosarul in care este acuzat ca a luat mita noua milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit in obtinerea de autorizatii.

CITESTE SI: RADU MAZARE, AUDIAT la DNA

In acest caz a fost arestat preventiv si omul de afaceri Sorin Strutinsky, pe numele sau fiind emis un alt mandat de arestare preventiva, intr-un alt dosar.