MOTIVAREA ICCJ: MONICA IACOB RIDZI a cheltuit IRESPONSABIL fondurile publice in plina CRIZA ECONOMICA

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a publicat MOTIVAREA condamnarii la cinci ani de inchisoare a fostului ministru al Tineretului si SPortului MONICA IACOB RIDZI.

Astfel, instanta arata ca fostul ministru a cheltuit IRESPONSABIL fondurile publice in plina CRIZA ECONOMICA. In plus, MONICA IACOB RIDZI ar fi incercat sa influenteze declaratiile subalternilor in perioada anchetei.

Citeste si: MONICA IACOB RIDZI a depus o CERERE de GRATIERE la Palatul Cotroceni. DECLARATIA fostului ministru. UPDATE

Cat despre bolile pe care aceasta le are si care stau la baza solicitarii de gratiere depusa la presedinte, instanta mai arata ca magistratii se pronunta pe fapte si nu pe bolile inculpatului.

In privinta situatiei familiale, Curtea se rezuma a constata ca inculpata are doi copii minori, ambii fiind nascuti dupa declansarea cercetarilor in prezenta cauza si in contextul problemelor de sanatate preexistente invocate de inculpata in apararea sa. Periculozitatea sporita a inculpatei rezulta si din cooptarea unui numar mare de angajati ai ministerului intr-o activitate infractionala de amploare.

Citeste si: MOTIVAREA ICCJ: MONICA IACOB RIDZI a cheltuit IRESPONSABIL fondurile publice in plina CRIZA ECONOMICA

Fostul ministru al Tineretului și Sportului este acuzata de abuz in serviciu in legatura cu organizarea Zilei Tineretului din 2009.