MOTIVAREA INSTANTEI: UIOREANU si-a ridicat casa de vacanta cu banii de mita

Instanta sustine ca presedintele suspendat al Consiliului Judetean (CJ) Cluj, Horea Uioreanu, a folosit banii primiti din spagi pentru ridicarea unei case de vacante sau pentru a-si plati ratele la banci.

In motivarea deciziei prin care judecatorii clujeni au decis arestarea sa preventiva pentru coruptie se arata ca o parte din bani ar fi fost folositi de Uioreanu pentru ridicarea unei case de vacanta si pentru a-si achita ratele.

Astfel, judecatorii au retinut ca Horea Uioreanu – suspendat luni din functia de presedinte al Consiliului Judetean Cluj – consemna intr-un tabel toate sumele primite si cheltuielile facute. O parte din mita era destinata cheltuielilor proprii, de buzunar. Astfel, banii au fost alocati pentru calorifere, perne, filtre, sampanie sau piscoturi. O alta parte din bani au fost cheltuiti pentru ridicarea unei cabane si pentru achitrarea ratelor la banca.

Citeste si: Ce acuzatii ii aduce DNA presedintelui CJ CLUJ, HOREA UIOREANU

Totodata, potrivit documentului judecatorilor, Horea Uioreanu ar fi platit din mita primita 11.200 de lei pentru ca fosta sa sotie, Elena Uioreanu, sa poata candida la alegerile parlamentare din 2012.

Din documentele procurorilor anticoruptie reiese ca presedintele Consiliului Judetean Cluj ar fi primit mita in transe, in masura in care aproba prin semnatura acordarea unor sume pentru efectuarea de lucrari in mai multe comune din judet si pentru construirea unor obiective in cadrul Aeroportului din Cluj-Napoca. Mita ar fi venit in principal de la oamenii de afaceri Ioan Bene si Vasile Pogacean.

Citeste si: DNA A PUBLICAT REFERATUL IN CAZUL PRESEDINTELUI CJ CLUJ, HOREA UIOREANU

Proprietarii firmelor de constructii acceptau sa-i ofere lui Horea Uioreanu un comision de10-15 procente din valoarea lucrarilor, sustin procurorii. Sumele proveneau din fondurile Consiliului Judetean Cluj sau ale Ministerului Dezoltarii.