Fostul prodecan de la ASE, IULIU COSMIN SERBANESCU, avea o METODA PROPRIE de a lua MITA de la STUDENTI

Fostul prodecan al Facultatii de Finante-Banci de la Academia de Studii Economice (ASE) IULIU COSMIN SERBANESCU ii determina pe STUDENTI sa ii ofere MITA spunandu-le ca au lucrari foarte slabe, potrivit sentintei de condamnare a cadrului didactic, scrie b1.ro.

Potrivit instantei, in calitate de profesor titular al cursurilor de fiscalitate, asigurari si reasigurari din cadrul ASE, IULIU COSMIN SERBANESCU avea o METODA PROPRIE de a lua MITA de la STUDENTI. Celor care incercau sa isi elaboreze singuri teza de doctorat le spunea ca lucrarile lor au o calitate indoielnica si se oferea sa le dea o mana de ajutor, desi facea parte din comisia de examen.

Citeste si: PRODECANUL de la ASE care a luat mita, CONDAMNAT la sase ani de INCHISOARE

STUDENTII isi asigurau astfel nota de trecere oferind MITA intre 400 lei si 400 euro, sustin judecatorii in motivarea de arestare a acestuia.

“Avand in vedere ca au fost incalcate atributii de serviciu ce tin de invatamant, care ar trebui sa asigure o dezvoltarea libera, integrala si armonioasa a individualitatii umane, in formarea personalitatii autonome si in asumarea unui sistem de valori care sunt necesare pentru implinirea si dezvoltarea personala, pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial, pentru participarea cetateneasca activa in societate, pentru incluziune sociala si pentru angajare pe piata muncii, urmarile sunt foarte grave”, se arata in motivarea judecatorilor.

Citeste si: Prodecanul de la ASE, ARESTAT preventiv

IULIU COSMIN SERBANESCU a fost condamnat in prima instanta la sase ani de inchisoare. Judecatorii au mai decis si confiscarea de la IULIU COSMIN SERBANESCU a aproximativ 10.000 de euro, peste 1.000 de dolari si 1.500 de lei. In acelasi dosar a fost condamnat si unul dintre STUDENTII care i-a dat MITA fostului prodecan, Rami Bayssi, la un an si patru luni de inchisoare.