Motivele care te impiedica sa slabesti

Ai renuntat la mancarea de tipul junk food si la gustarile de la miezul noptii, faci sport si tot nu reusesti sa slabesti? Suna familiar, nu e asa? Daca ti se intampla toate acestea, atunci ar trebui sa iei in considerare urmatoarele sfaturi, care te vor ajuta sa dai jos kilogramele in plus.

1. Crezi ca mananci sanatos, dar nu faci asta

 Chiar si mancarea sanatoasa contine calorii. Opteaza sa consumi seara salate cu somon, care au aproximativ 150 de calorii impreuna. Asa ca, alege mancarea sanatoasa, iar secretul sta in a nu manca pe saturate. Poate iti este mai usor sa alegi un baton dietetic, dar batoanele de cereale nu se incadreaza in categoria mancare sanatosa.

2. Daca mergi la sala, nu inseamna ca o sa si slabesti repede

 Antrenorii de fitness ne promit ca intr-o ora de mers pe banda, ori de abdomene o sa ardem in jur de 500 de calorii, insa este total neadevarat acest lucru. Fiecare organism este diferit, iar unii oamenii trebuie sa depuna mult mai mult efort, in comparative cu altii, pentru a slabi. Recomandat este daca mergi la sala sa ai un un aparat care iti monitorizeaza caloriile pierdute. Atfel, o sa ai dovada clara ca cele doua ore petrecute la sala nu au fost timp irosit.

3. Chiar si alimentele precum ketchupul ingrasa

 Pare uimitor, insa o lingurita de kepchup poate contine si 20 de calorii, iar cei mai multi oameni consuma mult mai mult decat o lingurita. In plus, sunt dimineti in care chiar iti place sa bei cafeaua cu frisca, nu e asa? Ei bine, o lingurita de frisca poate contine 40 de calorii. Si sa nu uitam de croissant-ul pe care il mananci in drum spre serviciu. Tot ce trebuie sa faci este sa consumi putin din fiecare aliment.

4. Mananci prea multe “alimente de placere”

 Daca vrei sa slabesti si sa faci totul ca la carte renunta la alimentele bogate in calorii, pe care le consume des. In aceasta categorie se incadreaza ciocolata neagra, nucile, mierea. Acestea ofera multe avantaje pentru sanatate, dar nu isi au locul in dietele de slabit. Le poti inlocui cu un fruct, sau cu legume.

5. Nu dormi suficient

Trebuie sa stii ca privarea de somn duce la eliberarea cortizolului. Acesta determina depozitarea grasimilor. Cand nivelul de cortisol din organism este prea ridicat, intreg organismal are de suferit. Practic, il imbatraneste pe om inainte e timp. In mod compulsive, individual se consoleaza cu mancarea nu din nevoie, ci pe fondul unei obisnuinte. Incearca sa dormi sapte ore noaptea, iar organismal tau iti va multumi.

6. Mananci prea putin

Infometarea nu este cea mai buna solutie daca vrei sa slabesti sanatos si sa nu ti se intample efectul de yo-yo dupa dieta. Regimul prelungit si aportul prea scazut de calorii poate afecta rata metabolica de baza. Reducerea aportului de alimente duce la pierderea in greutate, insa nu se va intampla asta la nesfarsit. Aceasta diminuare a aportului caloric va determina metabolismul sa lupte impotriva pierderii in greutate.

7. Faci prea multe exercitii fizice

 Se stie ca sportul este recomandat pentru un stil de viasa sanatos, dar exercitiile fizice duse la extreme te vor impiedica sa pierzi in greutate. Efortul fizic dus la extreme devine un factor de stress cronic, o sursa de eliberare a cortizolului.

8. Nu te hidratezi suficient

 Da, consumul de apa este important pentru a avea un organism sanatos. Pe langa calitatea si cantitatea apei pe care o bei, este de o importanta vitala pentru tine modul cum bei apa. Deci, tu cum bei apa? Sa bei apa imediat dupa ce mananci este un obicei gresit, care iti creeaza multe probleme pe care nici nu le banuiesti.

Mentinerea unei greutati normale si arderea grasimii in exces depinde de metabolismul tau, adica de capacitatea organismului de a transforma nutrientii in energie.

Daca metabolismul tau este prea lent, vei „arde” grasimile prea incet si nu vei reusi sa slabesti. Alege sa consumi minimum doi litri de lichide pe zi, daca vrei sa slabesti.

 

Sursa: omofon