MOTIVELE pentru care TINERII din OCCIDENT se alatura STATULUI ISLAMIC

Cei mai multi dintre TINERII OCCIDENTALI care se alatura STATULUI ISLAMIC sunt recrutati de prieteni sau membri ai familiei si rareori sunt RADICALIZATI in interiorul MOSCHEILOR, sustine un academician de la Universitatea Oxford.

Vorbind la o conferinta organizata de ONU la New York, Scott Atran a declarat ca, potrivit unui studiu recent, trei sferturi dintre LUPTATORII STRAINI care se alatura STATULUI ISLAMIC au fost incurajati sa faca asta de catre prieteni si apropiati, scrie The Independent.

CITESTE SI: CINE ESTE SI CE VREA STATUL ISLAMIC (ISIS) – ANALIZA

Totodata, circa 20% dintre TINERII OCCIDENTALI care se alatura STATULUI ISLAMIC au fost recrutati chiar de membri ai familiei, iar doar 5% au fost RADICALIZATI in interiorul moscheilor, a mai spus specialistul.

Prezenta moscheilor in tarile occidentale a ridicat mari semne de intrebare dupa ATENTATELE TERORISTE de la PARIS, de acum aproape doua saptamani, soldate cu 130 de morti. Autoritatile au facut apel la comunitatile musulmane sa faca mai multe eforturi pentru a identifica si denunta extremismul format in aceste lacase de cult.

CITESTE SI: SCURT GHID AL RAZBOIULUI DIN SIRIA. ACTORI, CAUZE. (LIPSA DE SOLUTII) – INFOGRAFIE

Insa o cercetare realizata recent de Atran arata ca “radicalizarea rareori se face in moschei” si cu siguranta nu prin intermediul unor straini. Academicianul american a precizat ca STATUL ISLAMIC a creat acelasi tip de “forta revolutionara” ca in timpul Revolutiei franceze, Revolutiei bolsevice din Rusia si expansiunii Germaniei naziste.

Expertul arata ca Occidentul i-a prezentat, in mod gresit, pe militantii STATULUI ISLAMIC drept niste teroristi lipsiti de ratiune, cand, in realitate, JIHADISTII ii inteleg pe tinerii pe care ii rectruteaza “mult mai bine decat guvernele impotriva carora lupta acestia”.

CITESTE SI: CUM PRODUCE STATUL ISLAMIC (DAESH) MILIARDE DE DOLARI

Ministrul francez de Externe: Membrii STATULUI ISLAMIC sunt niste monstri

Scott Atran a declarat ca multi simpatizanti ai STATULUI ISLAMIC provin, de fapt, din familii crestine “si se intampla sa fie cei mai aprigi dintre toti luptatorii”. Academicianul a mentionat ca tinerii sunt atrasi de STATUL ISLAMIC pentru ca li se promit “glorie si aventura”, iar “JIHADUL le ofera sansa de a deveni eroi”.

Campania de informare a Occidentului – care insista ca teroristii STATULUI ISLAMIC sunt rai, taie capete si vor tina femeile in lanturi – nu este eficienta, a precizat Atran, care a intervievat mai multi luptatori capturati ai STATULUI ISLAMIC si ai Frontului al-Nusra.

CITESTE SI: INTERPRETAREA TRUNCHIATA A ISIS AR PUTEA REFORMA RELIGIA ISLAMICA – ANALIZA

Cum isi justifica STATUL ISLAMIC brutalitatea

Desi despre luptatorii straini ai organizatiei JIHADISTE se spune ca sunt spalati pe creier, Atran sustine ca majoritatea acestora, in special cei din Europa, se alatura STATULUI ISLAMIC voluntar, in deplina cunostinta de cauza.

CITESTE SI: VIDEO CEL MAI MARE COSMAR AL STATULUI ISLAMIC. ABU AZRAEL, UCIGASUL DE TERORISTI

Sursa text: the independent