Motivul halucinant pentru care PAPA FRANCISC nu doreste sa viziteze ROMANIA

Romanii mai au de asteptat pana sa-l vada pe Papa Francisc in tara noastra. Iar motivul pentru care Suvernul Pontif intarzie cu vizita este unul halucinant: prezenta, in Romania, a constructiei “Cathedral Plaza”.

A recunoscut-o chiar ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, potrivit caruia, Vaticanul numeste cladirea din Bucuresti un monument al coruptiei, informeaza B1 TV.

Papa Francisc are un motiv bine intemeiat pentru a amana cat mai mult o vizita a sa in tara noastra, a marturisit ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

“Vaticanul e interesat sa fie mai prezent la Bucuresti. Nu va ascund: “Cathedral Plaza”, pe care Vaticanul o numeste un monument al coruptiei, este un mare obstacol in venirea lui Papa Francisc la Bucuresti. Exista o decizie a Inaltei Curti de a demola acest “monument al coruptiei”. Nu s-a intamplat pentru ca aceasta demolare a fost stopata de fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Cred ca ar trebui reluata aceasta procedura, fiindca exista o hotarare a Justitiei, care nu a fost pusa in aplicare. Iar acesta hotarare este fundamentata pe documente: actele nu erau in regula pentru a se permite ridicarea acestui mall”, a declarat ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu.

Declaratiile ministrului vin dupa ce acesta a fost intr-o vizita oficiala in Cetatea Sfanta. Vlad Alexandrescu a dezvaluit ca a semnat cu aceasta ocazie primul document interministerial din ultimii douazeci si cinci de ani de relatii diplomatice cu Vaticanul. Ministrul a spus ca este vorba despre un acord general in domeniul culturii, pentru a aduce relatiile la nivelul firesc, pe care Romania le-a avut inainte de Al Doilea Razboi Mondial. Tara noastra trebuie sa fie mai prezenta la Roma, la muzeele Vaticanului sau la bienala din Venetia, obiective care au fost intotdeauna interesante, a mai precizat demnitarul.

Sursa foto: antena3