Motivul pentru care a parasit AC/DC: Malcom Young sufera de DEMENTA

Chitaristul MALCOLM YOUNG, membru fondator al trupei rock australiene AC/DC, sufera de DEMENTA si este internat intr-o clinica specializata din Sydney, potrivit relatarilor presei australiene.

Trupa rock AC/DC a anuntat recent ca va lansa, in decembrie, un nou album, “Rock or Bust”. Materialul va fi primul din istoria grupului hard-rock realizat fara participarea chitaristului MALCOLM YOUNG, in varsta de 61 de ani, membru fondator al trupei.

Citeste si: X-FACTOR – CRISTINA DOBRESCU A CANTAT O PIESA AC/DC

AC/DC a anuntat in luna aprilie ca YOUNG a pus capat carierei sale din motive de sanatate, fara a da mai multe detalii, dar, potrivit cotidianului The Australian, chitaristul a suferit un ACCIDENT VASCULAR CEREBRAL anul trecut. De asemenea, conform publicatiei Sydney Morning Herald, artistul sufera de atunci de DEMENTA.

“(MALCOLM YOUNG, n.r.) si-a pierdut memoria de scurta durata”, a scris criticul muzical Bernard Zuel, in Sydney Morning Herald.

Infiintata in 1973 de fratii MALCOLM SI ANGUS YOUNG, AC/DC a vandut peste 200 de milioane de discuri, iar printre cantecele cele mai cunoscute ale trupei rock se numara “Let There Be de Rock”, “Whole Lotta Rosie” si “Highway to Hell”.

Noul album, “Rock or Bust”, a fost inregistrat la Vancouver, Canada, si contine 11 piese. Materialul a fost produs de Brendan O’Brian, iar mixajul sunetului a fost realizat de Mike Fraser.

Locul lui MALCOLM YOUNG in trupa a fost preluat de nepotul sau Stevie, care a cantat deja cu AC/DC in 1988 in timpul turneului mondial “Blow Up Your Video”.

Intr-o cariera de patru decenii, formatia australiana a lansat numeroase piese de succes, precum “Back in Black”, “Big Jack”, “Thunderstruck”, “Black Ice”, “You Shook Me All Night Long”, “Let There Be Rock”, “Highway to Hell” si “For Those About to Rock (We Salute You)”. Cele 16 albume de studio ale trupei AC/DC (14 lansate pe plan mondial si doua lansate doar in Australia) s-au vandut in peste 200 de milioane de copii pe plan mondial.

Citeste si: LIVE AT RIVER PLATE, NOUL DISC AC/DC, LOCUL 1 IN TOPURI

Trupa AC/DC a sustinut, pe 16 mai 2010, un concert la Bucuresti, unde au participat aproximativ 60.000 de spectatori. Trupa australiana a adus in Capitala show-ul “Black Ice”, care a promovat cel de-al 16-lea material de studio al ei, lansat in octombrie 2008. Turneul, primul dupa “Stiff Upper Lip”, sustinut de AC/DC in 2000/2001, a avut zeci de concerte sold out in intreaga lume.

Sursa foto: therockrevival.com