Motivul pentru care ACL amana desemnarea CANDIDATULUI la prezidentiale

Desemnarea CANDIDATULUI ALIANTEI CRESTIN LIBERALE pentru functia de PRESEDINTE AL ROMANIEI nu va mai fi facuta pe 4-5 august, cum s-a anuntat initial, aceasta fiind decalata pentru 8-9 august, a anuntat, duminica, purtatorul de cuvant al PNL, ALINA GORGHIU.

GORGHIU a precizat ca decalarea desemnarii este motivata de faptul ca rezultatele SONDAJULUI DE OPINIE comandat de PDL au intarziat, intrucat acesta a fost demarat mai tarziu.

Citeste si: PNL CERE GUVERNULUI SA PREZINTE HARTA DEFRISARILOR ILEGALE

“Nu s-a terminat SONDAJUL DE OPINIE. Va fi undeva pe 8-9 august. PDL intarzie cu SONDAJUL, a inceput mai tarziu”, a mentionat Gorghiu.

Ea a adaugat ca decizia desemnarii CANDIDATULUI comun al celor doua formatiuni va fi luata intr-o sedinta a conducerilor reunite, in baza rezultatelor SONDAJELOR DE OPINIE.

“Va fi o sedinta a conducerilor reunite in care sa se ia decizia pe baza SONDAJELOR. Se va formaliza printr-o hotarare”, a spus Gorghiu.

Surse din PDL, citate de Mediafax, sustin ca cercetarile sociologice vor fi finalizate in cateva zile. “Aceste studii sunt complexe, trebuie bine interpretate si nu vrem sa-i presam pe sociologi”, au mentionat sursele citate.

Citeste si: ALINA GORGHIU: PNL II CERE LUI VICTOR PONTA SA-SI AMANE LANSAREA CANDIDATURII LA PRESEDINTIE

Termenul indicat initial de liderii PNL si PDL pentru incheierea sondajelor si desemnarea CANDIDATULUI era 4-5 august.

CANDIDATUL ALIANTEI CRESTIN LIBERALE urmeaza sa fie desemnat dintre Klaus Iohannis si Catalin Predoiu, pe baza cercetarilor sociologice.

Sursa foto: pesurse.ro