Motivul pentru care Facebook amenință că îi va bloca pe utilizatorii din Australia

Facebook îi amenință pe posesorii de conturi din Australia că vor fi blocați, ceea ce i-ar putea împiedica să distribuie știri locale sau internaționale. Acest lucru se poate întâmpla dacă la Antipozi se va adopta o nouă lege care ar obliga rețeaua de socializare să plătească pentru conținutul companiilor mass-media, informează CNN.

„Aceasta nu este prima noastră opțiune, este ultima! Însă este singura cale prin care ne putem proteja de un deznodământ care sfidează logica și pe termen lung va dăuna, nu ajuta, sectorului media și de știri din Australia”, a anunțat luni Will Easton, directorul executiv al Facebook pentru Australia și Noua Zeelandă.

Anunțul reprezintă o nouă escaladare dramatică a tensiunilor dintre Australia și gigantul social media cu privire le proiectul de lege anunțat în luna iulie. Șeful Trezoreriei din Australia, Josh Frydenberg, a replicat celor de la Facebook susținând că reformele ar ajuta la „crearea unui peisaj media mai sustenabil”.

„Australia face legi care să fie în interesul nostru național. Nu răspundem la coerciție sau amenințări indiferent de unde vin”, a mai spus acesta. Will Easton afirmă că „legea propusă este fără precedent în amploarea sa și urmărește să reglementeze fiecare aspect al modului în care companiile tech desfășoară afaceri cu companiile de știri”.

Proiectul legislativ a trecut în august de faza consultărilor publice, urmând să fie finalizat și trimis parlamentului australian unde va fi supus votului.

Sursa foto: facebook