Motivul pentru care Regina Elisabeta a II-a nu a mai purtat pantaloni de 50 de ani încoace

Întocmai ca Meghan Markle și Kate Middleton, Regina Marii Britanii își alege cu mare grijă ținutele și acordă o atenție mărită fiecărei ieșiri în spațiul public. Cum este și normal, de altfel. Însă un lucru iese în evidență atunci când analizăm mai bine această situație – Majestatea Sa nu alege nicicând pantaloni. Iar motivul ne surprinde complet!

Singura dată când Regina Elisabeta a II-a a purtat pantaloni într-o ieșire oficială – mai exact în turneul ei din Canada, în 1970, cu Prințul Philip – s-a petrecut în urmă cu cinci decenii. A ales atunci o pereche din mătase, creată de designerul Ian Thomas, din simplul motiv că și-a dorit modernizarea imaginii sale. Totuși n-a fost considerat un efort meritat, deoarece monarhul britanic n-a mai purtat niciodată de-atunci pantaloni în timpul evenimentelor sale oficiale.

A renunțat la fuste și rochii doar atunci când se afla în timpul său liber sau mergea să călărească, însă n-a mai fost văzută niciodată la datorie în pantaloni. În niciun caz n-a purtat vreodată jeanși, precum Kate Middleton și Meghan Markle. Și asta nu neapărat pentru că legea britanică sau protocolul regal i-ar interzice cu vehemență, ci pentru că este alegerea sa personală. Surprinși? Noi cu siguranță că da!

Citește și: MEGHAN MARKLE ȘI PRINȚUL HARRY ÎȘI MĂRESC FAMILIA

Regina Elisabeta a II-a preferă un stil simplu și practic, însă nu putem spune că nu adaugă elemente sofisticate ținutelor ei, mai ales atunci când își alege paleta de culori a garderobei sale. Cel mai adesea este văzută în paltoane în nuanțe intense, asortate pălăriei, poșetei și pantofilor cu toc mic. Iar culorile ținutelor sale sunt atât de stridente dintr-un simplu motiv – pentru ca Regina să fie ușor reperată în mulțime și recunoscută de cei care au venit s-o vadă.

Din 1970, de când a mers în turneul canadian și a purtat pantaloni, Regina a mai fost văzută purtând pantaloni doar în timpul ei liber, cum spuneam. În 2006, a fost fotografiată într-o pereche de pantaloni negri în momentul în care se urca la bordul navei în care urma să-și petreacă o săptămână întreagă, croaziera fiind cadoul pe care și l-a făcut odată cu împlinirea a 80 de ani.

Atunci era off duty, așadar nu reprezintă excepția de la regula sa de aur – fără pantaloni la întâlnirile oficiale. Pur și simplu, i s-a părut mai comod că călătorească într-o ținută practică decât să se complice cu rochii sau fuste în timpul îmbarcării la bordul vaporului regal. Nimic de comentat aici, nu-i așa?

Sursa traducere: okmagazine.ro