Motivul pentru care “Wonder Woman 1984” va ajunge în cinematografe cu șase luni întârziere. Detaliile care au fost dezvăluite

Studiourile Warner Bros. au anunțat că “Wonder Woman 1984” va avea premiera în iunie 2020, după ce anunțaseră anterior că filmul va apărea în cinematografe din noiembrie 2019. Producătorul Charles Roven le-a oferit recent fanilor o explicație pentru întârziere.

Roven a explicat că studiourile au preferat să amâne lansarea pentru că partea a doua să apară cam în aceeași perioadă din an în care a apărut filmul original din 2017. Executivii și-au dorit să îi ofere regizoarei Patty Jenkins mai mult timp pentru a face un film echilibrat, astfel că nu au mai presat-o și i-au dat libertatea artistică de a crea un lung-metraj de succes.

După selectarea inițială a datei de lansare, cei de la Warner Bros. s-au răzgândit, trăgând concluzia că e mai înțelept să ofere producției mai mult timp. “Ne-am dorit de la început să avem o premieră în 2020. Am avut parte de o pre-producție foarte grăbită, pentru că și Patty ne-a cerut acest lucru și am avut un program post-producție foarte accelerat pentru că studiourile puneau presiune pe noi. În cele din urmă, ne-au contactat și ne-au spus că avem dreptate și că putem beneficia de timp suplimentar astfel încât să avem un produs finit reușit,” a specificat Charles Roven.

Citește și: CE URMEAZĂ DUPĂ “AVENGERS: ENDGAME” ? CARE SUNT CELE 7 FILME AMBIȚIOASE ANUNȚATE DE STUDIOURILE MARVEL

Filmările pentru “Wonder Woman 1984” au fost finalizate în decembrie anul trecut, sub îndrumarea regizoarei Patty Jenkins. Pentru continuarea filmului din 2017, ea a lucrat din nou cu Gal Gadot și Chris Pine și a urât bun venit în distribuție actorilor Kristen Wiig, Pedro Pascal și Natasha Rothwell.

“Wonder Woman” a încasat un total de 821.74 de milioane de dolari la box-office, plasându-se pe locul 17 în topul celor mai profitabile filme cu super-eroi din industria cinematografiei. De altfel, un studiu realizat recent de Creative Artists Agency și Shift7 a demonstrat că filmele care au femei în rolurile principale mențin pe linia de plutire piață de film de la Hollywood și fac mai mulți bani decât cele cu bărbați.

Studiul a compilat datele de la box office a 350 de filme cu cele mai mari încasări din 2014 până în 2017. În cadrul cercetării, toate cele 350 de producții au fost analizate după cinci categorii, în funcție de bugetul necesar producției și profitul de după premiera oficială.

Cele mai mari diferențe la încasări au apărut între cele mai profitabile filme, adică cele care au făcut peste 100 de milioane de dolari – Wonder Woman, Beauty and the Beast, Rogue One, The Force Awakens și The Last Jedi.

Sursa traducere: filmnow.ro